Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam 5 linguri de zahar si mixam pana ce se topeste si devine o bezea.
Galbenusurile le mixam cu zaharul ramas pana ce se deschide la culoare, adaugam uleiul si laptele, mixam pana ce se incorporeaza. Adaugam cacaua amestecata cu faina si bicarbonatul, mixam pana ce se incorporeaza.
Adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu o paleta.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (eu am ales tava dreptunghiulara), dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care taiem in 2.
Crema-
Intr-un ibric, adaugam 200 ml frisca, ciocolata rupta bucatele si punem pe foc, amestecand continuu pana ce se topeste, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Spalam nectarinele, le curatam de coaja, jumatate din ele le pasam cu blenderul sau cu furculita, daca sunt foarte coapte, restul le taiem cubulete.
Mixam pana ce isi dubleaza volumul, adaugam restul de frisca ope care am mixat-o inainte, omogenizam. Adaugam nectarinele pisate si amestecam pana ce se omogenizeaza.
Pe un platou, adaugam prima foaie de blat, o insiropam, adaugam crema de nectarine si dam la rece 10 minute. Adaugam a 2 foaie, o insiropam si dam la rece 2 ore.
Imbracam prajitura cu frisca mixata si dam la rece 10 minute.
Topim ciocolata cu frisca si glazuram prajitura.
Decoram dupa plac.