Umplutura.
Zarzarele congelate le-am fiert cu putin zahar; cand au inceput sa fiarba, am adaugat pastaia de vanilie (taiata pe mijloc), lasam sa fiarba cateva clocote, dupa care adaugam amidonul desfacut in putina apa, lasam sa fiarba pana ce se ingroasa ca o dulceata.
Lasam sa se raceasca.
Aluatul
Amestecam faina cu drojdia, coaja de lamaie, adaugam ouale batute, laptele caldut amestecat cu zaharul, iaurtul si incepem sa framantam adaugand treptat untul topit.
Framantam un aluat care nu se lipeste de maini, il acoperim cu un prosop de bucatarie, pana ce isi dubleaza volumul.
Rasturnam aluatul pe masa infainata si il modelam formand o bila de aluat, impartim aluatul in bucati egale pe care le vom modela sub forma unor bilute.
Intindem fiecare bila de aluat cu ajutorul unui sucitor, adaugam in mijloc o lingura gem, (eu am folosit si gem de struguri), strangem marginile cercului de aluat formand o bocceluta.
Le intoarcem cu legatura in jos in tava tapetata cu hartie de copt.
Le acoperim si lasam sa dospeasca 30 min, le ungem cu galbenusul batut cu lapte.
Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.