Dovleceii ii curatam de coaja, ii dam prin razatoarea mare si presaram sare peste ei, ii asezam intr-o strecuratoare si lasam 10 min deoparte.
Tocam ceapa marunt, sunca o taiem cubulete, patrunjelul il tocam, usturoiul il pisam.
Adaugam dovelceii scursi bine de apa, adaugam pesmetul, branza, ouale, condimente dupa gust si amestecam bine.
Lasam 10 min la frigider dupa care le prajim in ulei incins pe ambele parti.
Le scoatem pe un servetel absorbant.
Sosul-ceapa o calim in uleiul incalzit, adaugam morcovul dat prin razatoare, 2 linguri de apa si lasam 1 min pe foc, adaugam rosiile tocate marunt sau trecute prin blender.
Potrivim cu condimente dupa gust, frunzele de busuioc tocate si lasam sa fiarba la foc mediu, apoi adaugam chiftelele, usturoiul pisat si mai lasam 6 min pe foc.
La final, adaugam patrunjelul tocat marunt.