Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga in ploaie zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ca de bezea, si zaharul s-a topit. Galbenusurile se amesteca cu cele 4 linguri de ulei si se adauga peste supam de albusuri. Se adauga faina si se amesteca cu o...
Blat:
Alunele (toate) se prajesc la 170 grade C, pana cand se ia coaja usor de pe ele (circa 10-15 minute) si se lasa la racit si apoi se curata.
Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma ca de bezea, cu zaharul adaugat treptat. Galbenusurile se amesteca cu uleiul....
Laptele se incalzeste, (nu foarte tare) si in el, se topeste zaharul. Se adauga apoi untul topit si se amesteca bine. Se adauga drojdia si se amesteca pana ce aceasta se dizolva.
Separat, se bat ouale cu un praf de sare si se adauga apoi peste amestecul de lapte. Acum se adauga si esenta...
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul adauga treptat, pana compozitia devine ca de bezea. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul care se adauga in ploaie ca la maioneza.
Cele doua compozitii se amesteca bine pana la omogenizare. Peste compozitia...
Drojdia se dizolva in laptele caldut. Faina se pune intr-un vas de plastic, se face un loc in mijlocul ei, si acolo se adauga laptele cu drojdia, branza de vaci bine scursa, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se framanta pana cand se obtine un aluat elastic si omogen. Se acopera vasul...
Se spala cartofii, se sterg cu un prosop de bucatarie si se asaza in tava pentru cuptor, tapetata cu hartie de copt. Se stropesc cartofii cu putin ulei si se asezoneaza cu sare.
Se da tava la cuptor, la 180 grade C, circa 20-25 minute, dupa care se scot cartofii, se taie in jumatate (pe...
Se amesteca faina cu cacao si praful de copt. Se amesteca cafeaua cu smantana. Fructele de padure se pudreaza cu faina.
Se freaca bine zaharul cu untul (la temperatura camerei) si se adauga cate un ou, timp in care se mixeaza aluatul. Se adauga treptat, faina amestecata cu cacao.
La...
S e spala copanelele (eventual se curata daca mai este nevoie), se condimenteaza cu toate cele enumerate mai sus, se adauga o canita cu apa cat sa le acopere, si 2-3 linguri ulei si se lasa la frigider peste noapte, ca sa se intrepatrunda aromele mai bine. A doua zi, se asaza frumos intr-o...
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se toarna peste albusurile batute spuma. Se omogenizeaza si apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand cu o lingura de sus in jos pana la incorporarea totala...
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, adaugat putin cate putin, pana isi dulbeaza volumul. Se amesteca apoi cu zeama si coaja de lamaie.
Peste albusurile batute spuma, se adauga galbenusurile,...
Cum se prepara Bomboane Raffaello, desertul care cucereste prin gust si aroma fina a nucii de cocos
Untul se mixeaza cu zaharul pudra, pana se obtine o spuma usoara. Se adauga laptele praf si 100 g nuca de cocos si se amesteca cu o lingura. Se omogenizeaza si amestecul rezultat se lasa la...
Blatul 1
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, ca de bezea, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca.
Se adauga faina si se amesteca cu o spatula pana ce se incorporeaza in amestec. Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de...
Faina se amesteca cu drojdia uscata, intr-un vas si apoi se adauga iaurtul amestecand. Se adauga sarea si treptat apa, se amesteca bine pana rezulta aluatul. La final, se adauga putin cate putin, uleiul, framantand pana la incorporarea acestuia in aluat. Aluatul se acopera cu un prosop si se tine...
Cascavalul si kaizerul se taie bucatele. Se pun fleicile in folie alimentara si se bat ca pentru snitele. Se condimenteaza pe ambele parti cu sare, piper si condiemente pentru porc. Se asaza peste ele bucati de kaizer si cascaval si se ruleaza cu grija.
Rulourile se invelesc in folie de...
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleza volumul, apoi se pun pe baie de abur, la foc mic, amestecand pana cand se topeste zaharul
Se adauga apoi margarina/untul si se mai fierbe pe abur inca 20 minute, amestecand in continuu.
Se adauga cacaua prin cernere,...
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana devin spuma ca de bezea. Se adauga apoi, praful de copt si treptat galbenusurile amestecand in continuu. Se adauga si faina si se mixeaza usor. Se adauga nucile, amestecand incet pana se...
Fleicile de porc se condimenteaza cu sare si piper si se asaza intr-un vas uns cu ulei, se asaza si cateii de usturoi, taiati feliute si o ceasca cu apa si se da la cuptorul preincalzit la 225 de grade C, timp de 35 de minute. La jumatatea timpului, se intoarce friptura.
Intre timp, se...
Drojdia si zaharul se dizolva in 4 linguri lapte cald, dupa care, se adauga si o lingura cu faina si se lasa sa se umfle. Intr-un castron, se pune faina, laptele cald, apa calda si sarea si se amesteca dupa care, se adauga si maiaua si uleiul si se amesteca energic. Aluatul rezultat trebuie sa...
Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si cu jumatate din cantitatea de zahar, pana cand se obtine o consistenta ca de bezea. Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar pana se albesc, iar apoi se adauga uleiul si vanilia.
Faina se...
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana cand spuma formata este tare si zaharul s-a topit complet.
Se adauga apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si se omogenizeaza cu ajutorul unei linguri.
Se adauga apoi faina cernuta, amestecata...
Untul (la temperatura camerei) se mixeaza foarte bine cu zaharul pudra.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se adauga calda peste crema de unt. Tot acum se adauga si cele doua lingurite cu cafea si se amesteca bine. Peste acestea se adauga, cu ajutorul sitei, cacaua, faina (ca sa nu se...
Se fierb ouale in apa cu sare (sarea ajuta ca sa le curatati mai usor de coaja si sa ramana intreg albusul).
Cand sunt fierte, se lasa la racit si apoi se taie fiecare ou in jumatate. Se scoate cu grija galbenusul de la fiecare jumatate de ou.
Ficateii se spala, se curata si se fierb. Cand...
Se amesteca faina cu cacao, praful de copt si ghimbirul.
Untul, la temperatura camerei, se freaca cu zaharul, apoi se adauga oul, si faina in ploaie. se amesteca usor cu o lingura, apoi cu mana
Ciocolata se taie bucatele mici si se adauga peste compozitie si se amesteca...
- untul se mixeaza cu zaharul, esenta de lamaie si coaja de lamaie
- se adauga cate un ou, pe rand, mixand pana se incorporeaza primul ou, apoi se adauga si al doilea si se mixeaza bine
- se adauga apoi uleiul, zaharul vanilat, praful de copt si faina treptat si se mixeaza pana la...
Crema de vanilie:
se pregateste crema de vanilie din ingredientele de mai sus,doar ca nu am folosit si esenta de vanilie - pentru ca esenta am folosit-o la insiropat piscoturile : galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul, esenta de...
- se adauga sarea, piperul si condimentele si se amesteca pe foc timp de un minut
- se spala ficateii, se curata si se pun la scurs
- intr-o tigaie se pune ceapa la calit - spalata si taiata marunt
- cand devine sticloasa, se adauga vinul si pasta de tomate si se lasa la...
- drojdia se amesteca cu 5 linguri de lapte caldut (din cei 200 ml lapte), o lingura de faina si o lingurita zahar rezultand maiaua
- aceasta se lasa 10 minute la dospit
- intr-un vas se pune faina, maiaua dospita, oul, untul/margarina care trebuie sa fie la temperatura camerei, laptele...
Foi de cacao:
- oul se amesteca cu zaharul si cacao
- se adauga bicarbonatul de amoniu stins cu putin otet si se amesteca
- se adauga laptele, uleiul, esenta de rom si se amesteca bine pana se topeste zaharul
- se adauga treptat faina pana se obtine un aluat tare dar care poate fi...
- se separa albusurile de galbenusuri
- albusurile se mixeaza spuma ca de bezea, cu zaharul adauga treptat
- galbenusurile se amesteca cu uleiul si peste ele se adauga albusul spuma
- se omogenizeaza, apoi se adauga faina si se amesteca cu o lingura de sus in jos, pana la...
Blat:
- ciocolata se rupe bucari si se pune la topit impreuna cu untul/margarina
- ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste si peste acestea se adauga amestecul de ciocolata
- se omogenizeaza bine, apoi se adauga faina cernuta, praful de copt si cacao si se omogenizeaza din...
Chec cu mere si ciocolata
Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga in ploaie zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ca de bezea, si zaharul s-a topit. Galbenusurile se amesteca cu cele 4 linguri de ulei si se adauga peste supam de albusuri. Se adauga faina si se amesteca cu o...
Tort Ferrero Rocher
Blat: Alunele (toate) se prajesc la 170 grade C, pana cand se ia coaja usor de pe ele (circa 10-15 minute) si se lasa la racit si apoi se curata. Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma ca de bezea, cu zaharul adaugat treptat. Galbenusurile se amesteca cu uleiul....
Gogosi la cuptor
Laptele se incalzeste, (nu foarte tare) si in el, se topeste zaharul. Se adauga apoi untul topit si se amesteca bine. Se adauga drojdia si se amesteca pana ce aceasta se dizolva. Separat, se bat ouale cu un praf de sare si se adauga apoi peste amestecul de lapte. Acum se adauga si esenta...
Briose cu mere si fulgi de ciocolata
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul adauga treptat, pana compozitia devine ca de bezea. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul care se adauga in ploaie ca la maioneza. Cele doua compozitii se amesteca bine pana la omogenizare. Peste compozitia...
Gogosi cu branza de vaci la cuptor
Drojdia se dizolva in laptele caldut. Faina se pune intr-un vas de plastic, se face un loc in mijlocul ei, si acolo se adauga laptele cu drojdia, branza de vaci bine scursa, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se framanta pana cand se obtine un aluat elastic si omogen. Se acopera vasul...
Cartofi copti cu umplutura de branza si porumb
Se spala cartofii, se sterg cu un prosop de bucatarie si se asaza in tava pentru cuptor, tapetata cu hartie de copt. Se stropesc cartofii cu putin ulei si se asezoneaza cu sare. Se da tava la cuptor, la 180 grade C, circa 20-25 minute, dupa care se scot cartofii, se taie in jumatate (pe...
Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure
Se amesteca faina cu cacao si praful de copt. Se amesteca cafeaua cu smantana. Fructele de padure se pudreaza cu faina. Se freaca bine zaharul cu untul (la temperatura camerei) si se adauga cate un ou, timp in care se mixeaza aluatul. Se adauga treptat, faina amestecata cu cacao. La...
Copanele marinate la cuptor
S e spala copanelele (eventual se curata daca mai este nevoie), se condimenteaza cu toate cele enumerate mai sus, se adauga o canita cu apa cat sa le acopere, si 2-3 linguri ulei si se lasa la frigider peste noapte, ca sa se intrepatrunda aromele mai bine. A doua zi, se asaza frumos intr-o...
Prajitura cu mere si glazura de ciocolata
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se toarna peste albusurile batute spuma. Se omogenizeaza si apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand cu o lingura de sus in jos pana la incorporarea totala...
Chec cu lamaie si rahat
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, adaugat putin cate putin, pana isi dulbeaza volumul. Se amesteca apoi cu zeama si coaja de lamaie. Peste albusurile batute spuma, se adauga galbenusurile,...
Bomboane Raffaello, desertul care cucereste prin gust si aroma fina a nucii de cocos
Cum se prepara Bomboane Raffaello, desertul care cucereste prin gust si aroma fina a nucii de cocos Untul se mixeaza cu zaharul pudra, pana se obtine o spuma usoara. Se adauga laptele praf si 100 g nuca de cocos si se amesteca cu o lingura. Se omogenizeaza si amestecul rezultat se lasa la...
Prajitura Eszter Hazi
Blatul 1 Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, ca de bezea, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca. Se adauga faina si se amesteca cu o spatula pana ce se incorporeaza in amestec. Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de...
Paine de casa cu iaurt
Faina se amesteca cu drojdia uscata, intr-un vas si apoi se adauga iaurtul amestecand. Se adauga sarea si treptat apa, se amesteca bine pana rezulta aluatul. La final, se adauga putin cate putin, uleiul, framantand pana la incorporarea acestuia in aluat. Aluatul se acopera cu un prosop si se tine...
Rulouri din carne de porc
Cascavalul si kaizerul se taie bucatele. Se pun fleicile in folie alimentara si se bat ca pentru snitele. Se condimenteaza pe ambele parti cu sare, piper si condiemente pentru porc. Se asaza peste ele bucati de kaizer si cascaval si se ruleaza cu grija. Rulourile se invelesc in folie de...
Prajitura cu foi de napolitane si crema capuccino
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleza volumul, apoi se pun pe baie de abur, la foc mic, amestecand pana cand se topeste zaharul Se adauga apoi margarina/untul si se mai fierbe pe abur inca 20 minute, amestecand in continuu. Se adauga cacaua prin cernere,...
Prajitura cafelina
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana devin spuma ca de bezea. Se adauga apoi, praful de copt si treptat galbenusurile amestecand in continuu. Se adauga si faina si se mixeaza usor. Se adauga nucile, amestecand incet pana se...
Friptura de porc in sos dulce acrisor
Fleicile de porc se condimenteaza cu sare si piper si se asaza intr-un vas uns cu ulei, se asaza si cateii de usturoi, taiati feliute si o ceasca cu apa si se da la cuptorul preincalzit la 225 de grade C, timp de 35 de minute. La jumatatea timpului, se intoarce friptura. Intre timp, se...
Covrigi sarbesti
Drojdia si zaharul se dizolva in 4 linguri lapte cald, dupa care, se adauga si o lingura cu faina si se lasa sa se umfle. Intr-un castron, se pune faina, laptele cald, apa calda si sarea si se amesteca dupa care, se adauga si maiaua si uleiul si se amesteca energic. Aluatul rezultat trebuie sa...
Tort cu ananas si mousse de cafea
Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si cu jumatate din cantitatea de zahar, pana cand se obtine o consistenta ca de bezea. Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar pana se albesc, iar apoi se adauga uleiul si vanilia. Faina se...
Prajitura cu crema mascarpone si banane
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana cand spuma formata este tare si zaharul s-a topit complet. Se adauga apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si se omogenizeaza cu ajutorul unei linguri. Se adauga apoi faina cernuta, amestecata...
Fursecuri boabe de cafea
Untul (la temperatura camerei) se mixeaza foarte bine cu zaharul pudra. Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se adauga calda peste crema de unt. Tot acum se adauga si cele doua lingurite cu cafea si se amesteca bine. Peste acestea se adauga, cu ajutorul sitei, cacaua, faina (ca sa nu se...
Oua umplute pe pat de maioneza
Se fierb ouale in apa cu sare (sarea ajuta ca sa le curatati mai usor de coaja si sa ramana intreg albusul). Cand sunt fierte, se lasa la racit si apoi se taie fiecare ou in jumatate. Se scoate cu grija galbenusul de la fiecare jumatate de ou. Ficateii se spala, se curata si se fierb. Cand...
Biscuiti cu ciocolata si ghimbir
Se amesteca faina cu cacao, praful de copt si ghimbirul. Untul, la temperatura camerei, se freaca cu zaharul, apoi se adauga oul, si faina in ploaie. se amesteca usor cu o lingura, apoi cu mana Ciocolata se taie bucatele mici si se adauga peste compozitie si se amesteca...
Fursecuri fragede cu ciocolata
- untul se mixeaza cu zaharul, esenta de lamaie si coaja de lamaie - se adauga cate un ou, pe rand, mixand pana se incorporeaza primul ou, apoi se adauga si al doilea si se mixeaza bine - se adauga apoi uleiul, zaharul vanilat, praful de copt si faina treptat si se mixeaza pana la...
Prajitura cu piscoturi si mousse de cafea (fara coacere)
Crema de vanilie: se pregateste crema de vanilie din ingredientele de mai sus,doar ca nu am folosit si esenta de vanilie - pentru ca esenta am folosit-o la insiropat piscoturile : galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul, esenta de...
Fusilli cu ficatei
- se adauga sarea, piperul si condimentele si se amesteca pe foc timp de un minut - se spala ficateii, se curata si se pun la scurs - intr-o tigaie se pune ceapa la calit - spalata si taiata marunt - cand devine sticloasa, se adauga vinul si pasta de tomate si se lasa la...
Paine de casa cu lapte (impletita)
- drojdia se amesteca cu 5 linguri de lapte caldut (din cei 200 ml lapte), o lingura de faina si o lingurita zahar rezultand maiaua - aceasta se lasa 10 minute la dospit - intr-un vas se pune faina, maiaua dospita, oul, untul/margarina care trebuie sa fie la temperatura camerei, laptele...
Prajitura televizor
Foi de cacao: - oul se amesteca cu zaharul si cacao - se adauga bicarbonatul de amoniu stins cu putin otet si se amesteca - se adauga laptele, uleiul, esenta de rom si se amesteca bine pana se topeste zaharul - se adauga treptat faina pana se obtine un aluat tare dar care poate fi...
Prajitura cu pere si glazura fondant
- se separa albusurile de galbenusuri - albusurile se mixeaza spuma ca de bezea, cu zaharul adauga treptat - galbenusurile se amesteca cu uleiul si peste ele se adauga albusul spuma - se omogenizeaza, apoi se adauga faina si se amesteca cu o lingura de sus in jos, pana la...
Negresa cu mousse de ciocolata
Blat: - ciocolata se rupe bucari si se pune la topit impreuna cu untul/margarina - ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste si peste acestea se adauga amestecul de ciocolata - se omogenizeaza bine, apoi se adauga faina cernuta, praful de copt si cacao si se omogenizeaza din...