- se separa albusurile de galbenusuri
- albusurile se mixeaza spuma ca de bezea, cu zaharul adauga treptat
- galbenusurile se amesteca cu uleiul si peste ele se adauga albusul spuma
- se omogenizeaza, apoi se adauga faina si se amesteca cu o lingura de sus in jos, pana la incorporarea totala a fainii
- compozitia obtinuta, se toarna in tava tapetata cu hartie de copt
- perele se curata de coaja, se taie bucati si se aseaza peste compozitie
- se da tava la cuptor circa 30 de minute, la 160 de grade
- cand e gata, se lasa sa se raceasca
- cand s-a racit, se pregateste fondantul
Fondant:
- un vas gol in care urmeaza sa mixam fondantul se pune la frigider
- apa impreuna cu zaharul se pun intr-un vas, pe foc mic
- se amesteca din cand in cand pana cand se formeaza un sirop gros - pentru a vedea daca siropul e gata, se ia o lingura de sirop si se picura intr-un pahar cu apa rece - daca formeaza bilute inseamna ca siropul e numai bun
- se adauga si cele doua linguri de miere, se omogenizeaza si se ia amestecul de pe foc si se muta in vasul rece de la frigider
- se mixeaza amestecul pana cand incepe sa se albeasca si sa se intareasca
- cacaoa se dizolva in 3 linguri lapte caldut si se adauga peste sirop
- se mixeaza din nou pana ce fondantul capata o consistenta scazuta
- se taie prajitura patratele si se glazureaza cu fondant
- se da la frigider o ora si se serveste