Prajitura cu pere si glazura fondant

de stefy_a in Prajituri, 24 Oct 2016 | 2362 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava de 20x30 cm:
  • - 4 oua
  • - 160 g zahar
  • - 7 linguri faina
  • - 4 linguri ulei
  • - 2 pere
  • Pentru fondant:
  • - 300 g zahar
  • - 150 ml apa
  • - 2 linguri miere
  • - 2 lingurite cacao
  • - 3 linguri lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere si glazura fondant:

- se separa albusurile de galbenusuri

- albusurile se mixeaza spuma ca de bezea, cu zaharul adauga treptat

- galbenusurile se amesteca cu uleiul si peste ele se adauga albusul spuma

- se omogenizeaza, apoi se adauga faina si se amesteca cu o lingura de sus in jos, pana la incorporarea totala a fainii

- compozitia obtinuta, se toarna in tava tapetata cu hartie de copt

- perele se curata de coaja, se taie bucati si se aseaza peste compozitie

- se da tava la cuptor circa 30 de minute, la 160 de grade

- cand e gata, se lasa sa se raceasca

- cand s-a racit, se pregateste fondantul

Fondant:

- un vas gol in care urmeaza sa mixam fondantul se pune la frigider

- apa impreuna cu zaharul se pun intr-un vas, pe foc mic

- se amesteca din cand in cand pana cand se formeaza un sirop gros - pentru a vedea daca siropul e gata, se ia o lingura de sirop si se picura intr-un pahar cu apa rece - daca formeaza bilute inseamna ca siropul e numai bun

- se adauga si cele doua linguri de miere, se omogenizeaza si se ia amestecul de pe foc si se muta in vasul rece de la frigider

- se mixeaza amestecul pana cand incepe sa se albeasca si sa se intareasca

- cacaoa se dizolva in 3 linguri lapte caldut si se adauga peste sirop

- se mixeaza din nou pana ce fondantul capata o consistenta scazuta

- se taie prajitura patratele si se glazureaza cu fondant

- se da la frigider o ora si se serveste

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si glazura fondant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca de cocos, zmeura si indulcitor