Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure

de stefy_a in Prajituri, 18 Ian 2017 | 3316 vizualizari

 

Este o prajitura cu textura umeda si gust dulce acrisor

 

INGREDIENTE

  • 200 gr fructe de padure
  • 100 gr unt
  • 200 gr smantana
  • 200 gr zahar
  • 2 oua mari
  • 275 g faina
  • 100 g cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri cafea solubila
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure:

Se amesteca faina cu cacao si praful de copt. Se amesteca cafeaua cu smantana. Fructele de padure se pudreaza cu faina.

Se freaca bine zaharul cu untul (la temperatura camerei) si se adauga cate un ou, timp in care se mixeaza aluatul. Se adauga treptat, faina amestecata cu cacao.

La final, se adauga si smantana in care s-a dizolvat cafeaua - va rezulta o compozitie gen aluat mai gros; apoi puteti integra usor in aluat, fructele de padure - amestecand usor cu o lingura si nu cu mixerul, sau le puteti aseza peste blat dupa ce l-ati asezat in tava.

Se asaza aluatul cu grija, in tava tapetata cu hartie de copt, si se da la cuptor 30-40 de minute sau pana cand scoateti o scobitoare uscata. 

Se lasa sa se raceasca si apoi se serveste cu pofta!!

Eu le-am servit glazurate si cu miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ganache de ciocolata alba.