Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a in Porc, 8 Dec 2016 | 9890 vizualizari

 

Reteta e pentru doua portii.

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de carne de porc (eu am folosit pulpa de porc, dar merge si muschi sau cotlet)
  • 1 ceasca cu apa
  • sare
  • piper
  • putin ulei
  • 2-3 catei de usturoi
  • Pentru sos:
  • 4 linguri cu pasta de tomate
  • 2 lingurite cu otet
  • 1 lingurita cu apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura cu zahar
  • un praf de sare
  • boabe de mustar
  • piper negru boabe
  • 2 foi de dafin
  • oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc in sos dulce acrisor:

 Fleicile de porc se condimenteaza cu sare si piper si se asaza intr-un vas uns cu ulei, se asaza si cateii de usturoi, taiati feliute si o ceasca cu apa si se da la cuptorul preincalzit la 225 de grade C, timp de 35 de minute. La jumatatea timpului, se intoarce friptura.

Intre timp, se pregateste sosul: toate ingredientele se pun intr-un vas si se fierb timp de 5-7 minute si cand este gata friptura, se toarna peste carne si se mai lasa 10 minute la cuptor.

Friptura merge de minune, servita langa piure de cartofi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc in sos dulce acrisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cus-cus cu pulpa de porc