Friptura asortata festiva

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 27 Dec 2010 | 9110 vizualizari

 

Nu stiu de ce, cel mai mult imi place friptura facuta la sarbatori...parca are alt gust decat in alte zile in care fac...sper sa va placa si voua..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg 300 gr muschiulet de purcel
  • 3-4 pulpe pui
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 1 ceapa
  • jumatate morcov
  • 1 rosie
  • ulei
  • vin rosu
  • alte condimente ce va mai plac
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura asortata festiva:

Carnea de purcel o spalam putin si o portionam.

pulpele de pui le taiem in doua,le parlim putin la flacara aragazului si le spalam bine.

intr-un lighean pregatim marinata.

ceapa o curatam,o spalam si o taiem pestisor.

usturoil il curatam si il pisam.

 punem in lighean ceapa si usturoiul.

.peste adaugam ulei,vin rosu,sare,piper,boia de ardei si alte condimente.(eu toate astea le pun dupa ochi,de asta nu stiu sa va zic cantitatile exacte).

peste acesta marinata punem carnea,o amestecam bine cu mainile si o  lasam asa cateva ore.

o acoperim cu un capac si o dam la frigider.

dupa ce a stat cateva ore la rece o asezam in tava.

intai ungem tava cu putin ulei.

asezam bucatile de carne si punem si din marinata peste.

deasupra asezam felii de morcov si de rosii, dar si 2-3 catei de usturoi taiati mai mare.

dam tava in cuptorul incins,la foc potrivit(eu dau la treapta 3 si jumatate).

o invartim din cand in cand,si daca mai e nevoie mai stopiti cu zeama de la marinata,sau daca nu mai aveti ,atunci stropiti cu vin.

cand este gata ,o scoatem din cuptor,o invelim in staniol si punem inapoi tava(focul fiind stins),ca sa fie frageda(aburii aia fierbiti daca ii acoperiti face friptura in asa fel de o puteti manca cu buzele).

pofta mare!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura asortata festiva" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la cuptor cu legume