Este tortul facut de revelion..cam nereusit la decor dar asa e cand nu mai ai chef!!!
blatul:
separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem ca o bezea,cu zaharul treptat. Adaugam galbenusurile unul cate unul si le incorporam. Punem uleiul,praful de copt si esenta de vanilie. La urma adaugam faina treptat. Luam o tava de tort,o ungem cu putina margarina si o tapetam cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava si o dam la cuptor pana ce blatul este copt(faceti testul cu scobitoarea). Cand este gata ,il scoatem,il lasam la racit si il taiem in 3.
crema:
laptele il punem la fiert cu 1 plic zahar vanilat. Amestecam faina cu cele 8 linguri zahar si cu putin din laptele de pe foc. Cand laptele fierbe,adaugam amestecul de faina. Invartim pana se ingroasa ca o budinca. Cand e gata o luam de pe foc si o impartim in doua. In una din creme adaugam ciocolata cu lapte ,date pe razatoarea cu ochiuri mici. Amestecam bine pana ce,ciocolata este topita. Dam ambele creme la rece.
Cand crema cu ciocolata s-a racit adaugam si 2 linguri sos de ciocolata si esenta de rom. In crema alba,racita ,adaugam 1 lingura unt si mixam,apoi punem visinele putin zdrobite,si le incorporam.
Preparam si plicul tort gelee conform instructiunilor,si il lasam sa se lege bine.la loc rece.
asamblam tortul:
punem prima foaie,o insiropam si turnam crema de ciocolata,pe care o intindem uniform. Punem foaia a2 a ,o insiropam ,punem crema de visine ,apoi jeleul de visine. Punem si blatul 3 si il insiropam. Imbracam tortul in frisca ,il decoram si il dam la rece.
Pofta buna!!!