Inca o zi de post ,iar nu stiam ce sa fac ..am vazut pe bucataras o mancare de mazare cu cartofi .asa ca m-am pus pe treaba...
Curatam cartofii,ii spalam si ii taiem bucati mai mari,pe lung.
ardeiul kapia il taiem bucatele.
morcovul il curatam,il spalam si il taiem rondele.
ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.
intr-o oala,nu foarte mare punem 4-5 linguri ulei.
punem ceapa si o lasam la foc mic 2-3 minute,sa se inmoaie putin.
apoi punem si cartofii pe care ii lasam la fel 2-3 minute.
dupa care punem cam 2 cani de apa.
acoperim cu un capac si lasam sa inceapa sa fiarba.
dupa ce a inceput sa fiarba punem morcovul si ardeiul.
lasam totul la foc potrivit.
mazarea o scurgem de zeama si o spalam bine in cateva ape.
cand cartoful este fiert mai bine de jumatate,adaugam mazarea(daca este nefiarta o adaugati la inceput,o data cu cartofii).
condimentam cu sare si piper.
mai la urma punem putin suc de rosii si mai dajm 3-4 clocote si gata mancarea.
pofta buna!!