Sa va povestesc de aceasta prajitura delicioasa,putin ratata as zice eu.Este reteta Aneimaria ,ea o numise Lacrima.De cum am vazut-o la ea am zis trebuie sa o fac.Insa cand sa fac bezeaua,de la caldura asta mare mi s-a inmuiat toata,se facu ca apa.Zic nu e nimic ,fac un jeleu tot de visine.Si ce sa vezi?Cand am pus jeleul, branza,cum era ea coapta,a absorbit toata zeama de la jeleu.Rezultatul?Senzational sincer...ca se insiropa branza bine si iese foarte buna!!!!
blat:
umplutura de branza:
jeleu de visine:
Visinele ,dupa ce le scoatem samburii,le punem la scurs pe o sita,iar dedesubt puneti o farfurioara unde sa se scurga sucul,pentru ca veti folosi din el la jeleu.
Mixam ouale cu zaharul,pana isi dubleaza volumul.
adaugam praful de copt si esenta de vanilie.
apoi faina ,in ploaie.
la urma adaugam untul topit,dar nu cald,ci rece.
umplutura de branza:
branza o mixam cu zaharul,galbenusurile,esenta de rom,iar la urma punem faina.
luam o tava dreptunghiulara ,o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
punem blatul si il intindem cu o spatula.
deasupra asezam visinele scurse de suc.
peste visine punem branza si o intindem pe intreaga suprafata,pentru a acoperi visinele.
dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,cam 45-50 minute,pana ce branza se rumeneste frumos,dar nu foarte tare.
apoi o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
jeleul:
punem foile de gelatina la hidratat in apa rece 10 minute.
visinele le punem intr-o cratita cu zaharul si putin din sucul de visine(din cel scurs de visinele puse peste blat).
punem pe foc,invartim continuu pana zaharul se topeste ,apoi lasam sa dea 2,3 clocote.
luam cratita de pe foc,adaugam gelatina hidratata si amestecam bine,pana ce aceasta din urma se topeste si se omogenizeaza.
lasam jeleul pana se raceste,apoi il punem peste prajitura.
acoperim tava cu folie alimentara si o dam la frigider.
lasam pana se intareste jeleul(asta daca nu vi-l absoarbe branza cum a fost la mine) apoi taiati si serviti.
Pofta buna!!!!
1
puteti inlocui jeleul cu o bezea facuta din cele 6 albusuri ramase si cam 150 gr zahar.insa sa le bateti la loc racoros,pentru ca daca le bateti in bucatarie ,si e foarte cald nu se vor intari.