Am vazut o data reteta pe euforia si cum aveam niste fileuri de muschi am zis sa pun reteta in practica.Eu in plus i-am facut un sos alb,iar busuiocul l-am inlocuit cu patrunjel verde(ce sa fac daca nu ma impact cu busuiocul)!!!
Fileurile le spalam bine si le tamponam cu niste servete de bucatarie.
Intr-un castronel amestecam uleiul de masline cu putina sare,piper si boia de ardei iute.
Amestecam bine,iar cu acest sosulet ungem fileurile pe ambele parti.
Luam o tava ,asezam niste hartie de copt in ea si punem fileurile unul langa altul.
Curatam usturoiul,il pisam si il distribuim peste carnita.
Rosia o spalam,ii curatam pielita , o taiem cubulete si o punem deasupra.
Adaugam si o canita de apa,acoperim tava cu staniol,pe care il gaurim din loc in loc.
Dam tava in cuptorul incins ,la o temperature potrivita cam 30 minute.
Apoi luam staniolul si mai lasam vreo 10 minute sa prinda o culoare mai aurie.
Sosul:
Intr-un ceaunel (sau o cratica mai groasa) punem untul la topit.
Adaugam faina si o amestecam energic.
Adaugam laptele si invatim continuu cu un tel pana ce faina se dizolva,si nu raman cocoloase.
Cand incepe sa fiarba condimentam cu sare si piper.
Lasam sa dea cateva clocote,timp in care invatim destul de des in sos,pana ce acesta devine destul de grosut.
Cand e gata inchidem focul,adaugam smantana si o incorporam bine cu telul.
Asezam pe o farfurie 2,3 fileuri,punem niste sos alb,apoi presaram busuioc(in cazul meu patrunjel).
Pofta buna!!!!!