Copanele cu orez si legume de sezon

de Rocsi in Pui, 13 Iul 2011 | 3972 vizualizari

 

Daca tot avem acum atatea legume pe piata,imi place sa profit cat mai mult de ele si sa le folosesc mai in toate felurile de mancare pentru ca dau un gust deosebit!!

 

INGREDIENTE

  • 4 copanele de pui
  • 200 gr orez
  • 3 rosii
  • 1 morcov
  • 1-2 cepe verzi
  • jumatate de ardei rosu
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 2-3 cani supa de legume(daca nu aveti atunci folositi apa,eu am avut ca am fiert niste legume si era pacat sa o arunc)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele cu orez si legume de sezon:

Copanelele le spalam bine cu apa calda  si incercam sa indepartam tot puful ce mai este pe ele.

rosiile le decojim si le taiem cubulete.

morcovul il radem de coaja apoi il maruntim.

ceapa o curatam,o spalam bine si o tocam marunt.

ardeiul rosu ii indepartam semintele,apoi il taiem patratele.

intr-o oala ,de vreo 4,5 litri,punem uleiul la incins.

punem copanelele si le lasam sa se rumeneasca cate 1 minut pe o parte,si 1 minut pe cealalta parte,cat sa iese sangele din ele.

punem 2 cani si jumatate de supa peste ele.

cand incepe sa fiarba adaugam si legumele taiate.

lasam la foc potrivit si acoperim cu un capac.

spalam orezul in 2,3 ape caldute.

dupa ce copanelele au fiert cam 15-20 de minute adaugam orezul.

lasam totul sa fiarba la foc potrivit,si invartim bine pentru a nu se prinde orezul ce fundul oalei.

daca mai este nevoie de supa (apa)mai adaugati,dar fierbinte ,pentru a nu stopa fierberea mancarii.

cand este aproape fiarta mancarea o condimentam cu sare si piper,dupa gust.

mai dam cateva clocote si inchidem ochiul aragazului.

deasupra presaram marar si patrunjel verde tocat.

acoperim putin oala cu capac,ca sa ia mancarea aroma de la verdeata.

apoi ne asezam pe o farfurie o portie si servim!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele cu orez si legume de sezon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pipotele si inimioare servite in vas de lemn