Dovlecei umpluti la cuptor pentru un pranz delicios si satios!!I-am vazut pe la fetele de aici si i-am facut si eu mamei..verdictul mamei:minunati,deliciosi!!!!
Curatam dovleceii de coaja.
le scoatem miezul,apoi ii saram putin prin interior.
ceapa o curatam si o tocam marunt.
firele de ceapa le spalam si le taiem .
o rosie o curatam de pielita si o taiem cubulete.
intr-o tigaie punem putin ulei la incins.
adaugam ceapa si cozile de ceapa verde.
le unduim cam 1,2 minute in ulei apoi punem rosia cubulete.
mai lasam 1 minut pe foc si adaugam carnea tocata.
amestecam bine pentru a nu se forma gramajoare de carne.
cand incepe a fierbe,punem si putina apa.
spalam orezul bine ,cu apa calduta si il punem in tigaie .
lasam totul la foc potrivit pana scade bine zeama.
cand e gata ,luam de pe foc si lasam putin sa se racoreaca.
apoi adaugam 1,2 oua in compozitie si putin patrunjel verde tocat.
condimentam cu sare si piper,dupa gust.
intr-o tava punem putina hartie de copt,sau putem doar sa o ungem cu ulei.
asezam dovleceii in ea,dar inainte ii tamponam in interior cu niste servete de bucatarie,pentru ca ei lasa niste zeama.
impartim compozitia in cele 4 jumatati de dovlecel.
batem 1 ou spuma si cu un penson ungem pe deasupra.
cele 2 rosii ramase le spalam si le taiem felioare,pe care le asezam peste oul batut.
deasupra presaram si niste marar verde ,tocat.
dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,timp de 40-50 de minute.
cand dovleceii umpluti la cuptor sunt gata,scoatem tava si servim.
Pofta buna!!!