Dovlecei umpluti la cuptor

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 10 Aug 2011 | 22074 vizualizari

 

Dovlecei umpluti la cuptor pentru un pranz delicios si satios!!I-am vazut pe la fetele de aici si i-am facut si eu mamei..verdictul mamei:minunati,deliciosi!!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 3 fire ceapa verde
  • 250 gr carne tocata amestec
  • 3-4 rosii
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • 1 lingura orez
  • 2-3 linguri ulei
  • 3 oua
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti la cuptor:

Curatam dovleceii de coaja.

le scoatem miezul,apoi ii saram putin prin interior.

ceapa o curatam si o tocam marunt.

firele de ceapa le spalam si le taiem .

o rosie o curatam de pielita si o taiem cubulete.

intr-o tigaie punem putin ulei la incins.

adaugam ceapa si cozile de ceapa verde.

le unduim cam 1,2 minute in ulei apoi punem rosia cubulete.

mai lasam 1 minut pe foc si adaugam carnea tocata.

amestecam bine pentru a nu se forma gramajoare de carne.

cand incepe a fierbe,punem si putina apa.

spalam orezul bine ,cu apa calduta si il punem in tigaie .

lasam totul la foc potrivit pana scade bine zeama.

cand e gata ,luam de pe foc si lasam putin sa se racoreaca.

apoi adaugam 1,2 oua in compozitie si putin patrunjel verde tocat.

condimentam cu sare si piper,dupa gust.

intr-o tava punem putina hartie de copt,sau putem doar sa o ungem cu ulei.

asezam dovleceii in ea,dar inainte ii tamponam in interior cu niste servete de bucatarie,pentru ca ei lasa niste zeama.

impartim compozitia in cele 4 jumatati de dovlecel.

batem 1 ou spuma si cu un penson ungem pe deasupra.

cele 2 rosii ramase le spalam si le taiem felioare,pe care le asezam peste oul batut.

deasupra presaram si niste marar verde ,tocat.

dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,timp de 40-50 de minute.

cand dovleceii umpluti la cuptor sunt gata,scoatem tava si servim.

Pofta buna!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete si dovlecei