Straturi de cartofi cu piept de pui

de Rocsi in Pui, 30 Iun 2011 | 4053 vizualizari

 

Sincer va spun ca nu stiu cum sa numesc reteta;)

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi noi mari
  • 1 piept de pui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 100 gr cascaval
  • 1 rosie mare
  • 1 cub unt
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Straturi de cartofi cu piept de pui:

Cartofii ii spalam ,ii radem de coaja si ii punem la fiert cam 15 minute cu un praf de sare.

pieptul de pui il spalam bine si il tamponam cu niste servete de bucatarie.

il taiem felii mai maricele.

il batem putin cu ciocanul de snitele ,apoi il condimentam cu sare,piper si boia de ardei dulce.

luam o tigaie grill si adaugam un cubulet mic de unt.

cand s-a topit punem bucatile de pui si le lasam cam 2 minute pe o parte si 2 minute pe cealalta parte.

le scoatem pe o farfurie.

cartofii cand s-au fiert ii scurgem de apa si ii lasam sa se racoreasca putin,cat se nu ne frigem.

apoi fiecare il taiem felii pe rotund.

luam un vas de yena si il ungem cu putin ulei,si asezam un strat de cartofi pe care ii condimentam cu putina sare si piper.

apoi asezam feliile de pui,si iar un rand de cartofi condimentati cu sare si piper.

rosia o spalam,o taiem cuburi si o punem deasupra.

cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari si il imprastiem peste tot deasupra.

punem cateva linguri de apa(nu prea multe,vreo 7,8).

dam vasul in cuptor,il aprindem,dam la o temperatura potrivita  si il lasam acolo cam 30 minute,primele 20 minute acoperit,apoi il lasam fara capac sa prinda o crusta.

scoatem vasul din cuptor,lasam putin sa se racoreaca,apoi servim.

pe noi ne-a incantat mult acest fel,insa cred ca ar trebui pus cascaval si intre straturi sa se prinda mai bine intre ele ,sau niste cascaval cu ou batut.(eu cam evit oul).

oricum pentru noi a fost foarte bun!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Straturi de cartofi cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui la cuptor cu cartofi natur