An de an cand apar acesti cartofi ii prepar macar o data in acest mod..imi plac enorm si as manca neincetat!
Cartofii ii spala si le radem coaja.
ii taiem cuburi mai mari.
ii punem intr-o oala cu apa la fiert,si cu un strop de sare,circa 15-20 de minute.
dupa acest timp de fierbere ii scurgem bine de apa.
luam o tava de cuptor si asezam hartie de copt in ea.
punem cartofii in tava,si ii condimentam cu putina sare,piper si boia de ardei dulce.
peste cartofi punem cubulete mici de unt.
cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari si il presaram peste cartofi.
dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita tot cam 15-20 de minute.
cand sunt gata ii scoatem din cuptor,ii asezam pe un platoru si ii presaram cu patrunjel verde.
ii servim simpli sau pot fi si garnitura la o bucatica de carne.
Pofta buna!!!