aluat:
gem de caise
Va prezint reteta mea de mini-tarte cu gem
Lasam untul sa se topeasca la temperatura camerei.
asezam faina intr-un bol.
in mijlocul fainii punem zaharul,galbenusurile si ouale intregi.
adaugam coaja de lamaie,zaharul vanilat si untul de la temperatura camerei.
,apoi framantam toate ingredientele.
lucram aluatul rapid,pentru ca untul sa nu se topeasca la temperatura mainilor.
cand obtinem un aluat omogen,il invelim intr-o folie si il dam 30 de minute la frigider.
luam tavile de tarte si le ungem cu un penson cu putin ulei(eu am facut in tava de briose,ca nu avam forme din alea pentru tarte).
dupa ce a stat aluatul,macar 30 minute la frigider,il scoatem din frigider .
presaram niste faina alba pe masa de lucru,rupem bucatele de aluat si le intindem putin cu sucitorul apoi le asezam in forme si rupem surplusul de pe margini.
intepam cu o furculita aluatul,apoi punem gem in interior.
deasupra fie facem un grilaj din aluat,sau decupam diferite forme si le asezam deasupra.
dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,cam 30 de minute,pana ce prajiturelele sunt coapte.
cand sunt gata,le scoatem,le lasam sa se raceasca apoi servim.
eu am umplut unele si cu dulceata de capsuni.
Cine vrea mini-tarte cu gem?:P
1
Aveti grija sa nu umpleti prea tare formele cu gem,ca o sa curga pe jos!!!punetile cam pe 3 sferturi!