Intr-o cratita puneti apa, o transferati pe foc.
Spalati rosiile si cand apa da in clocot, dati drumul rosiilor in apa, le lasati 1-2 minute acolo.
Luati cratita de pe foc, scoateti rosiile cu o paleta intr-un bol.
Cand s-au racorit, le curatati de pielita, scoateti cotoarele si le dati in...
Spalati vinetele, le stergeti cu un prosop si le indepartati capetele.
Le taiati felii potrivit de groase, le presarati cu sare si piper.
Ungeti o tigaie grill cu putin ulei, o puneti la incins si rumeniti feliile de vinetele pe ambele parti, apoi le scoateti pe un platou.
Rosiile decojite...
Topiti ciocolata pe baie de aburi, apoi o lasati sa se tempereze putin.
Smanatana pentru frisca rece, o mixati putin, dar nu de tot.
Adaugati zaharul vanilat, zaharul pudra, ness-ul, crema de branza si mixati pana compozitia devine spumoasa.
Incorporati laptele condensat, ciocolata topita...
Incepeti cu pregatirea cremei pentru a avea timp sa se raceasca.
Mixati galbenusurile cu zaharul.
Adaugati amidonul, putin din lapte si amestecati bine sa fie omogenizate si sa nu fie cocoloase.
Restul de lapte il puneti la fiert.
Cand da in clocot, il trageti deoparte, adaugati...
Spalam dovleceii, ii stergem cu un servetel si le taiem capetele. Ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei, dovleceii pe care ii stoarcem bine intre maini inainte, putina sare si piper.
Ii inabusim cateva minute, pana scade tot lichidul. Dam...
Spalam dovlecelul, indepartam capetele, apoi il taiem rondele.
Intr-un bol amestecam: sare, piper, boia dulce, praf de usturoi, busuioc, uleiul si mustarul.
Le omogenizam bine, dam drumul dovleceilor si ii amestecam.
Ii acoperim si ii dam la frigider circa o ora.
Oul il fierbem cam 3...
Blatul:
Biscuitii ii zdrobim in robotul de bucatarie, ii rasturnam intr-un bol.
Topim untul, il adaugam peste biscuitii macinati.
Adaugam cacaua, amestecam bine, iar la final, punem laptele.
Pe un platou, asezam un inel detasabil cu diametrul de 20-22 cm, rasturnam compozitia de...
Intr-un bol de inox punem ciocolata rupta bucatele si untul.
Transferam bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ce, cele doua sunt topite si bine incorporate.
Luam bolul de pe foc.
Incorporam galbenusurile, apoi laptele.
Faina o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste...
In cazul in care nu aveti 2 albusuri la indemana, puteti folosi doar cele 6 oua sau puteti pune unul in plus.
Rupem ciocolata bucatele intr-un bol de inox, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam sa se raceasca.
Mixati 4 oua intregi, 2 galbenusuri impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul...
Aluatul:
Intr-un bol amestecam faina cernuta cu drojdia, zaharul si sarea.
Oul il batem spuma, il adaugam peste faina.
Punem si untul de la temperautra camerei, taiat cubulete, incepem si framantam.
Incorporam vanilia, apoi laptele, treptat.
O sa obtinem un aluat omogen, usor lipicios....
Spalam ciupercile, indepartam cozile si le stergem cu un servetel.
Ceapa verde o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt.
Ricotta o rasturnam intr-un bol, o amestecam cu parmezanul ras, sare si piper.
Adaugam ceapa verde, mararul si le amestecam cu o paleta.
Tapetam cu hartie de...
Aluatul:
Untul rece si taiat cubulete, il amestecam cu oul si zaharul.
Adaugam praful de copt, sarea, vanilia, apoi turnam faina treptat.
Framantam pana incorporam toata faina si obtinem un aluat omogen.
Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta.
Luam o treime din aluat, intindem o...
Aluatul:
Intr-un bol, punem faina cernuta cu sarea.
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o adaugam peste faina. Turnam apa minerala treptat, incepem si framantam.
La final, adaugam uleiul de masline si mai framantam pana este bine incorporat. O sa obtinem un aluat...
Spalam zmeura, usor sa nu o sfaramam, o lasam putin sa se scurga. Oprim cateva bobite sa le punem intregi in inghetata.
Peste zmeura, punem doua linguri de zahar, o dam 2-3 ore la frigider.
Dupa acest timp, scoatem zmeura de la frigider, o pasam cu blenderul.
Trecem piureul prin sita,...
Crema de ciocolata neagra:
Rupem ciocolata, o punem intr-o cratita mai groasa, turnam frisca lichida peste.
Punem cratita pe foc, focul sa nu fie prea mare.
Amestecam continuu, pana ciocolata este complet topita.
O luam de pe foc, o lasam 20 de minute sa se racoreasca, apoi o dam la...
Asezam 3 felii de paine pe un tocator.
Pe fiecare felie, punem cascaval, apoi felii de salam si cate o felie de branza cheddar.
Le acoperim cu celelalte felii de paine.
Intr-un bol batem spuma ouale, cu sare si piper.
La final adaugam si laptele.
Conectam la curent aparatul Panini...
Aluatul:
Intr-un ibric, punem laptele, uleiul, zaharul si le transferam pe foc.
Amestecam sa se topesca zaharul si cand incepe sa fiarba, luam ibricul de pe aragaz.
Lasam sa se raceasca bine amestecul.
Cand s-a racit, il rasturnam intr-un bol, adaugam oul, sarea, vanilia, coaja rasa de...
Intai de toate, spalam ciresele, le scoatem samburii si coditele, le rupem in jumatati.
Intr-un bol, punem frisca rece si o mixam putin.
Adaugam crema de branza, zaharul pudra, vanilia si le mixam in continuare pana obtinem o crema spumoasa.
La final adaugam zeama de lamaie si o incorporam...
Intai de toate, se curata hamsiile, o metoda migaloasa tare, nu ma feresc sa ascund asta.
Se rupe capul si se trag si matele din interior odata cu capul. La unii pestisori, nu au iesit matele si i-am sectionat usor pe mijloc ca sa ii pot curata bine.
Ii spalam cu apa rece, apoi ii punem...
Aluatul:
Intr-un bol, punem untul rece taiat cubulete, oul batut spuma, indulcitorul si le amestecam.
Adaugam praful de copt, sarea, vanilia si faina.
Amestecam totul cu mana pana obtinem un aluat omogen.
Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si intindem o foaia rotunda,...
Bucatile de pui le parlim pe flacara aragazului, de tot puful.
Le spalam si le stergem cu un servetel.
Ceapa verde o taiem rondele, ardeiul rosu il taiem fasii.
Curatam cartofii si ii spalam.
Intr-o tigaie teflonata, incinsa bine, punem bucatile de pui (daca simtiti nevoia, puteti adauga...
Aluatul:
Intr-un bol, cernem faina.
Adaugam zaharul, drojdia, sarea, coaja de portocala si le amestecam toate cu o paleta.
Incepem si incorporam apa minerala calduta treptat si vanilia.
Cand toate ingredientele sunt bine incorporate, iar aluatul este elastic si usor lipicios, adaugam...
Taiem mini baghetele pe jumatate si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le stropim cu ulei si presaram putin praf de usturoi.
Rosiile le spalam, indepartam cotorul si le taiem felii rotunde, le asezam pe baghete.
Mozzarella o taiem felii potrivite, le punem peste rosii....
Intr-un bol, punem untura, iaurtul, oul si le mixam. Adaugam zaharul pudra si mai mixam cateva secunde.
Faina o amestecam cu sarea, praful de copt, incepem si le incorporam treptat, cu ajutorul unei palete.
La final, punem vanilia si fulgii de ciocolata. Invartim totul usor. Vom...
Crusta:
Untul il topim pe baie de aburi.
Biscuitii si piscoturile, le punem in blender si le maruntim.
Peste biscutii si piscoturile maruntite, punem untul topit, le amestecam bine.
Luam o tava potrivita de chec, o tapetam cu folie alimentara.
Punem crusta obtinuta in tava, o presam...
Cascavalul si branza cheddar le dam pe razatoarea mare, le amestecam.
Ouale fierte si reci, le taiem felii.
Intr-un ceaunel, punem apa cu putina sare si o lingura de malai.
Le punem pe foc si cand clocoteste, dam focul la mai mic, apoi turnam malai in ploaie si amestecam bine cu telul....
Blatul:
Spanacul il tocam marunt.
Intr-o tigaie punem untul, o transferam pe foc. Adaugam spanacul tocat si usturoiul curatat si taiat pe jumatate. Presaram sare si piper, sotam spanacul cam 5 minute. Dupa acest timp, il dam deoparte si il lasam 10 minute sa se racoreasca....
Incepem cu crema de ciocolata , pentru ca trebuie sa stea la rece.
Ciocolata o rupem bucatele si o punem intr-un bol de inox.
Turnam frisca lichida peste, transferam bolul pe baie de aburi.
Amestecam continuu, pana ciocolata este complet topita.
Cand ciocolata s-a topit de tot, luam...
Spalam bine spanacul.
Intr-o oala, punem niste apa, o transferam pe aragaz.
Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul spanacului, il fierbem maxim 2 minute, apoi il scoatem pe un tocator.
Dupa ce s-a racorit cam 5 minute, il tocam marunt.
Incingem o tigaie, punem 2 linguri ulei de...
Blatul:
Intr-un bol, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Punem uleiul, apoi iaurtul.
Faina o amestecam cu cacaua si praful de copt, le incorporam in compozitia de galbenusuri.
La final, adaugam vanilia.
Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma. Le...
Supa de rosii cu galuste
Intr-o cratita puneti apa, o transferati pe foc. Spalati rosiile si cand apa da in clocot, dati drumul rosiilor in apa, le lasati 1-2 minute acolo. Luati cratita de pe foc, scoateti rosiile cu o paleta intr-un bol. Cand s-au racorit, le curatati de pielita, scoateti cotoarele si le dati in...
Aperitiv vinete parmigiana
Spalati vinetele, le stergeti cu un prosop si le indepartati capetele. Le taiati felii potrivit de groase, le presarati cu sare si piper. Ungeti o tigaie grill cu putin ulei, o puneti la incins si rumeniti feliile de vinetele pe ambele parti, apoi le scoateti pe un platou. Rosiile decojite...
Inghetata de cafea
Topiti ciocolata pe baie de aburi, apoi o lasati sa se tempereze putin. Smanatana pentru frisca rece, o mixati putin, dar nu de tot. Adaugati zaharul vanilat, zaharul pudra, ness-ul, crema de branza si mixati pana compozitia devine spumoasa. Incorporati laptele condensat, ciocolata topita...
Desert prajitura frantuzeasca
Incepeti cu pregatirea cremei pentru a avea timp sa se raceasca. Mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati amidonul, putin din lapte si amestecati bine sa fie omogenizate si sa nu fie cocoloase. Restul de lapte il puneti la fiert. Cand da in clocot, il trageti deoparte, adaugati...
Aperitiv placinta cu dovlecei si urda
Spalam dovleceii, ii stergem cu un servetel si le taiem capetele. Ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei, dovleceii pe care ii stoarcem bine intre maini inainte, putina sare si piper. Ii inabusim cateva minute, pana scade tot lichidul. Dam...
Salata cu dovlecei la gratar si ton
Spalam dovlecelul, indepartam capetele, apoi il taiem rondele. Intr-un bol amestecam: sare, piper, boia dulce, praf de usturoi, busuioc, uleiul si mustarul. Le omogenizam bine, dam drumul dovleceilor si ii amestecam. Ii acoperim si ii dam la frigider circa o ora. Oul il fierbem cam 3...
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Blatul: Biscuitii ii zdrobim in robotul de bucatarie, ii rasturnam intr-un bol. Topim untul, il adaugam peste biscuitii macinati. Adaugam cacaua, amestecam bine, iar la final, punem laptele. Pe un platou, asezam un inel detasabil cu diametrul de 20-22 cm, rasturnam compozitia de...
Desert briose cu ciocolata si ness
Intr-un bol de inox punem ciocolata rupta bucatele si untul. Transferam bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ce, cele doua sunt topite si bine incorporate. Luam bolul de pe foc. Incorporam galbenusurile, apoi laptele. Faina o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste...
Desert negresa cu ciocolata, frisca si sos de zmeura
In cazul in care nu aveti 2 albusuri la indemana, puteti folosi doar cele 6 oua sau puteti pune unul in plus. Rupem ciocolata bucatele intr-un bol de inox, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam sa se raceasca. Mixati 4 oua intregi, 2 galbenusuri impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul...
Desert rulouri cu visine
Aluatul: Intr-un bol amestecam faina cernuta cu drojdia, zaharul si sarea. Oul il batem spuma, il adaugam peste faina. Punem si untul de la temperautra camerei, taiat cubulete, incepem si framantam. Incorporam vanilia, apoi laptele, treptat. O sa obtinem un aluat omogen, usor lipicios....
Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon
Spalam ciupercile, indepartam cozile si le stergem cu un servetel. Ceapa verde o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt. Ricotta o rasturnam intr-un bol, o amestecam cu parmezanul ras, sare si piper. Adaugam ceapa verde, mararul si le amestecam cu o paleta. Tapetam cu hartie de...
Desert tarta cu branza dulce si visine
Aluatul: Untul rece si taiat cubulete, il amestecam cu oul si zaharul. Adaugam praful de copt, sarea, vanilia, apoi turnam faina treptat. Framantam pana incorporam toata faina si obtinem un aluat omogen. Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta. Luam o treime din aluat, intindem o...
Aperitiv placinta cu spanac, jambon spaniol si branza
Aluatul: Intr-un bol, punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o adaugam peste faina. Turnam apa minerala treptat, incepem si framantam. La final, adaugam uleiul de masline si mai framantam pana este bine incorporat. O sa obtinem un aluat...
Desert inghetata de zmeura
Spalam zmeura, usor sa nu o sfaramam, o lasam putin sa se scurga. Oprim cateva bobite sa le punem intregi in inghetata. Peste zmeura, punem doua linguri de zahar, o dam 2-3 ore la frigider. Dupa acest timp, scoatem zmeura de la frigider, o pasam cu blenderul. Trecem piureul prin sita,...
Desert tort cu crema duo de ciocolata, visine si alune pralinate
Crema de ciocolata neagra: Rupem ciocolata, o punem intr-o cratita mai groasa, turnam frisca lichida peste. Punem cratita pe foc, focul sa nu fie prea mare. Amestecam continuu, pana ciocolata este complet topita. O luam de pe foc, o lasam 20 de minute sa se racoreasca, apoi o dam la...
Friganele sandwich
Asezam 3 felii de paine pe un tocator. Pe fiecare felie, punem cascaval, apoi felii de salam si cate o felie de branza cheddar. Le acoperim cu celelalte felii de paine. Intr-un bol batem spuma ouale, cu sare si piper. La final adaugam si laptele. Conectam la curent aparatul Panini...
Desert placinta cu branza si stafide
Aluatul: Intr-un ibric, punem laptele, uleiul, zaharul si le transferam pe foc. Amestecam sa se topesca zaharul si cand incepe sa fiarba, luam ibricul de pe aragaz. Lasam sa se raceasca bine amestecul. Cand s-a racit, il rasturnam intr-un bol, adaugam oul, sarea, vanilia, coaja rasa de...
Desert inghetata cu ciocolata, cirese si alune pralinate
Intai de toate, spalam ciresele, le scoatem samburii si coditele, le rupem in jumatati. Intr-un bol, punem frisca rece si o mixam putin. Adaugam crema de branza, zaharul pudra, vanilia si le mixam in continuare pana obtinem o crema spumoasa. La final adaugam zeama de lamaie si o incorporam...
Hamsii prajite
Intai de toate, se curata hamsiile, o metoda migaloasa tare, nu ma feresc sa ascund asta. Se rupe capul si se trag si matele din interior odata cu capul. La unii pestisori, nu au iesit matele si i-am sectionat usor pe mijloc ca sa ii pot curata bine. Ii spalam cu apa rece, apoi ii punem...
Desert tarta cu fructe si frisca
Aluatul: Intr-un bol, punem untul rece taiat cubulete, oul batut spuma, indulcitorul si le amestecam. Adaugam praful de copt, sarea, vanilia si faina. Amestecam totul cu mana pana obtinem un aluat omogen. Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si intindem o foaia rotunda,...
Pui la tigaie cu cartofi noi
Bucatile de pui le parlim pe flacara aragazului, de tot puful. Le spalam si le stergem cu un servetel. Ceapa verde o taiem rondele, ardeiul rosu il taiem fasii. Curatam cartofii si ii spalam. Intr-o tigaie teflonata, incinsa bine, punem bucatile de pui (daca simtiti nevoia, puteti adauga...
Desert gogosi de post umplute cu mere
Aluatul: Intr-un bol, cernem faina. Adaugam zaharul, drojdia, sarea, coaja de portocala si le amestecam toate cu o paleta. Incepem si incorporam apa minerala calduta treptat si vanilia. Cand toate ingredientele sunt bine incorporate, iar aluatul este elastic si usor lipicios, adaugam...
Aperitiv gustari caprese cu ou posat
Taiem mini baghetele pe jumatate si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le stropim cu ulei si presaram putin praf de usturoi. Rosiile le spalam, indepartam cotorul si le taiem felii rotunde, le asezam pe baghete. Mozzarella o taiem felii potrivite, le punem peste rosii....
Desert fursecuri fragede cu ciocolata
Intr-un bol, punem untura, iaurtul, oul si le mixam. Adaugam zaharul pudra si mai mixam cateva secunde. Faina o amestecam cu sarea, praful de copt, incepem si le incorporam treptat, cu ajutorul unei palete. La final, punem vanilia si fulgii de ciocolata. Invartim totul usor. Vom...
Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni
Crusta: Untul il topim pe baie de aburi. Biscuitii si piscoturile, le punem in blender si le maruntim. Peste biscutii si piscoturile maruntite, punem untul topit, le amestecam bine. Luam o tava potrivita de chec, o tapetam cu folie alimentara. Punem crusta obtinuta in tava, o presam...
Aperitiv mamaliga cu branzeturi si oua fierte, la cuptor
Cascavalul si branza cheddar le dam pe razatoarea mare, le amestecam. Ouale fierte si reci, le taiem felii. Intr-un ceaunel, punem apa cu putina sare si o lingura de malai. Le punem pe foc si cand clocoteste, dam focul la mai mic, apoi turnam malai in ploaie si amestecam bine cu telul....
Aperitiv rulada cu spanac si branzeturi
Blatul: Spanacul il tocam marunt. Intr-o tigaie punem untul, o transferam pe foc. Adaugam spanacul tocat si usturoiul curatat si taiat pe jumatate. Presaram sare si piper, sotam spanacul cam 5 minute. Dupa acest timp, il dam deoparte si il lasam 10 minute sa se racoreasca....
Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si bezele
Incepem cu crema de ciocolata , pentru ca trebuie sa stea la rece. Ciocolata o rupem bucatele si o punem intr-un bol de inox. Turnam frisca lichida peste, transferam bolul pe baie de aburi. Amestecam continuu, pana ciocolata este complet topita. Cand ciocolata s-a topit de tot, luam...
Aperitiv omleta cu spanac la cuptor
Spalam bine spanacul. Intr-o oala, punem niste apa, o transferam pe aragaz. Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul spanacului, il fierbem maxim 2 minute, apoi il scoatem pe un tocator. Dupa ce s-a racorit cam 5 minute, il tocam marunt. Incingem o tigaie, punem 2 linguri ulei de...
Desert prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Blatul: Intr-un bol, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Punem uleiul, apoi iaurtul. Faina o amestecam cu cacaua si praful de copt, le incorporam in compozitia de galbenusuri. La final, adaugam vanilia. Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma. Le...