Ce faci cand ai multe rosii aromate si gustoase de gradina? Pui de o supa, mai ales cand stii ca ai tai o adora. Si ca sa fie si mai consistenta, am facut si galuste. O bunatate de sezon a fost in oala mea!
Pentru galuste:
Intr-o cratita puneti apa, o transferati pe foc.
Spalati rosiile si cand apa da in clocot, dati drumul rosiilor in apa, le lasati 1-2 minute acolo.
Luati cratita de pe foc, scoateti rosiile cu o paleta intr-un bol.
Cand s-au racorit, le curatati de pielita, scoateti cotoarele si le dati in blender pana obtineti un suc.
Radacina de patrunjel si morcovul, curati, ii tocati cubulete mici.
Ardeiul kapia si cel galben, ii curatati de cotor si seminte, ii taiati cubulete.
Ceapa curatat o tocati marunt.
Rosia o decojiti, o taiati bucatele mici.
Intr-o oala puneti legumele tocate, turnati cam 3-3.5 litri de apa.
Puneti pe foc, lasati sa fiarba cam 15 minute.
Pentru galuste:
Cat timp fierb legumele, bateti ouale spuma, presarati putina sare si piper.
Turnati gris in ploaie, amestecati bine cu furculita sa nu fie cocoloase.
Compozitia trebuie sa curga, sa fie ca un pandispan putin mai gros.
Este bine sa pregatiti compozitia de galuste imediat ce puneti supa pe foc, deoarece, compozitia daca o sa stea, o sa capete volum, o sa vedeti asta.
Adaugati sucul de rosii din blender in supa, uleiul, sare si piper dupa gust.
Mai lasati sa fiarba vreo 10 minute, adaugati busuiocul uscat.
Luati cu lingurita din compozitia de galuste, le dati drumul in oala.
Le lasati sa fiarba 10-12 minute la foc potrivit, apoi trageti oala de pe foc, stropiti galustele cu apa rece.
Le mai lasati 2 minute sa fiarba, iar le stropiti cu apa rece. Cam de 3 ori trebuiesc stropite.
Acest procedeu se face pentru a face galustele mai pufoase.
La final presarati patrunjelul verde tocat marunt, luati oala de pe foc.
Serviti supa rece, calda sau cu smantana, dupa preferinte!
Pofta buna!