O banala rulada poate fi un desert cu adevarat delicios si deloc migalos. Daca la inceput imi era frica sa pregatesc rulade, ca nu o sa imi iese, acum mi se pare floare la ureche. Pac un blat, pac o crema, putina nuca si gata dulcele pentru cei dragi.
Pentru crema:
Pentru decor:
Incepeti cu pregatirea cremei, ca sa aiba timp sa se raceasca.
Intr-o cratita,amestecati laptele cu zaharul, amidonul si cacaua.
Le amestecati bine cu un tel, sa fie bine dizolvate, apoi puneti cratita pe foc. Focul trebuie sa fie potrivit.
Invartiti in crema cu telul, continuu, pana crema s-a ingrosat ca o budinca.
O luati de pe foc cand este gata, o acoperiti cu o folie.
Ciocolata o rupeti bucatele, o amestecati cu frisca si le puneti pe baie de aburi.
Amestecati bine pana ciocolata este complet topita.
Cand este gata, o dati 2-3 ore la frigider pana se intareste.
Crema de ciocolata o scoateti de la frigider si o mixati pana devine spumoasa.
Apoi adaugati treptat din crema fiarta si rece, pana o incorporati pe toata.
Blatul:
Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.
Cand au devenit spuma, adaugati zeama de lamaie, zaharul si le mixati pana spuma devine lucioasa.
Incorporati cu o paleta uleiul, vanilia, apoi faina, nuca macina si praful de copt.
Tapetati cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnati compozitia de blat si o nivelati.
O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 12-15 minute, pana este usor auriu blatul, dar patruns.
Cand este gata, il scoateti din cuptor, il desprindeti de pe hartia de copt si il rulati.
Inveliti blatul rulat intr-un prosop curat si il lasati la racit.
Cand s-a racit blatul, puneti crema si o nivelati.
Presarati deasupra nuca macinata, apoi rulati strans.
O dati la frigider 1-2 ore.
Topiti ciocolata neagra impreuna cu frisca, pe baie de aburi.
Topiti si ciocolata alba in alt bol.
Scoateti rulada de la frigider, o decorati cu ciocolata topita, atat cea neagra cat si cea alba.
Presarati bucati de nuca deasupra, apoi poate fi servita.
Sa aveti pofta!