Desert negresa cu ciocolata, frisca si sos de zmeura

de Rocsi in Prajituri, 1 Aug 2017 | 4736 vizualizari

 

Cand un blogger culinar primeste ciocolata, imediat se si gandeste sa coaca ceva. Am primit ciocolata de la Nestle, nu puteam sa nu fac ceva bun. Am optat pentru o negresa, ca nu facusem de mult timp. Si cum ai mei sunt fani creme, m-am gandit ca nu strica sa adaug niste frisca, iar eu cum iubesc fructele, am zis ca un sos pregatit din zmeura proaspata, merge de minune. Am obtinut un alt desert perfect pentru noi si cei dragi care ne-au trecut pragul.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 2 albusuri
  • 230 gr zahar
  • 300 gr ciocolata Nestle (puteti folosi alta daca nu aveti Nestle)
  • 120 ml ulei
  • 270 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 lingura cacao
  • un praf de sare

Pentru frisca:

  • 150 ml frisca lichida
  • 100 gr smantana de tara
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie

Pentru sosul de zmeura:

  • 400 gr zmeura proaspata (sau congelata cand nu gasiti proaspata)
  • 2 linguri rase de zahar
  • coaja rasa de lime
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu ciocolata, frisca si sos de zmeura:

In cazul in care nu aveti 2 albusuri la indemana, puteti folosi doar cele 6 oua sau puteti pune unul in plus.
Rupem ciocolata bucatele intr-un bol de inox, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam sa se raceasca.
Mixati 4 oua intregi, 2 galbenusuri impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul si sunt spumoase.
Incorporati uleiul, apoi laptele si vanilia.
Praful de copt il amestecam cu bicarbonatul, le stingem cu zeama de lamaie si le punem in compozitia de mai sus.
Adaugam ciocolata topita si rece, mixam bine.
Punem cacaua, faina treptat si le amestecam bine.
Cele 4 albusuri le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de mai sus, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.

Ungem cu unt si tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia de negresa si o nivelam.
O introducem in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 30-35 de minute.
Facem testul cu scobitoarea ca sa fim siguri cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Indepartam marginile, apoi o portionam. Eu am obtinut 18 bucati destul de mari.
Sosul de zmeura:
Zmeura o pasam cu blenderul, apoi o trecem prin sita ca sa indepartam semintele.
Piureul obtinut il amestecam cu zaharul, il punem pe foc si il fierbem 3-5 minute la foc mic.
Il luam de pe foc, adaugam coaja rasa de lime, il lasam sa se raceasca.
Frisca:
Frisca lichida si smantana reci, le mixam spuma.
La final incorporam zaharul pudra si vanilia.
Cu un pos, punem frisca pe fiecare bucata de negresa.

Le servim cu sos de zmeura si cu bobite de zmeura proaspata, daca mai aveti.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu ciocolata, frisca si sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rahela Velicu 1

09.08.2017, 17:06

Corinuta 1

25.08.2017, 00:03

Superba! 😍😍😍😍😍

Valclaudia 1

25.08.2017, 06:12

grozava prajitura ta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune