Aperitiv vinete parmigiana

de Rocsi in Mancaruri de legume, 30 Aug 2017 | 5536 vizualizari

 

Imi doream de ceva timp sa pregatesc acest preparat, mai ales ca sotul iubeste vinetele si ar fi mancat ceva cu vinete. Am zis ca este momentul perfect sa incerc preparatul. A iesit bun, consistent, insa nu puteti manca intr-o cantitate prea mare, pentru ca este destul de "grasut", daca pot sa zic asa. Insa o data la ceva timp, cand ai chef de altceva, este super fain. Eu am ales sa pregatesc vinetele la gratar, desi am vazut ca majoritatea le prajesc in ulei, dar eu prefer sa merg mai pe light.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 650 gr rosii decojite in suc propriu
  • 250 gr mozzarella
  • 5-6 linguri parmezan ras
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • 2 linguri ulei pentru sos + pentru uns grill-ul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv vinete parmigiana:

Spalati vinetele, le stergeti cu un prosop si le indepartati capetele.
Le taiati felii potrivit de groase, le presarati cu sare si piper.
Ungeti o tigaie grill cu putin ulei, o puneti la incins si rumeniti feliile de vinetele pe ambele parti, apoi le scoateti pe un platou.

Rosiile decojite le pasati in blender.
Curatati usturoiul si il zdrobiti.
Intr-o cratita incingeti doua linguri de ulei, puneti usturoiul, apoi rosiile pasate.
Amestecati, dati gust cu sare, piper si busuioc uscat.
Lasati sa fiarba 5-7 minute, la foc potrivit, cat sa se ingroase putin, apoi dati sosul deoparte.

Mozzarella o dati pe razatoarea mare.
Luati un vas de ceramica, puneti un strat de vinete, suc de rosii, presarati mozzarella rasa si putin parmezan.
Procedati astfel pana terminati toate ingredientele.

Introduceti vasul in cuptorul incins, la o temperatura de 170 de grade, pana preparatul este frumos rumenit.
Cand este gata, scoateti preparatul din cuptor, il lasati putin sa se racoreasca, apoi serviti.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv vinete parmigiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete la cuptor