Dintre toate deserturile cu crema, cel mai mult imi plac cheesecake-urile cu fructe. Dupa torturi si alte prajituri cu diverse creme, nu ma dau in vant, dar cheesecake-urile mi se par delicioase! In plus, astea fara coacere se fac si usor, nu trebuie mult timp si nici nu depui mult efort. Eu chiar va recomand aceste deserturi!
Pentru decor:
Biscuitii ii maruntiti in robotul de bucatarie.
Untul il topiti pe baie de aburi.
Amestecati biscuitii cu untul topit, invartiti bine.
Pe un platou, asezati un inel detasabil cu diametrul de 24 cm, turnati compozitia de biscuiti.
Apasati bine cu degetele, sa obtineti o baza uniforma.
Dati la frigider.
Branza de vaci o amestecati cu mascarponele, zaharul pudra si cu ajutorul unui blender le mixati, sa obtineti o consistenta cremoasa.
Topiti ciocolata alba, o adaugati peste branza.
Frisca rece o mixati pana devine spumoasa.
O incorporati in compozitia obtinuta mai sus, iar la final adaugati vanilia.
Scoateti baza de biscuiti de la frigider, puneti doua linguri de crema, o nivelati.
Asezati zmeura din loc in loc, apoi puneti restul de crema si o nivelati bine.
Dati cheesecake-ul la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte daca este posibil.
Zmeura ramasa o pasati cu blenderul.
O treceti prin sita, aruncati semintele.
In piureul obtinut puneti zaharul, amestecati si puneti pe foc.
Cand incepe sa dea in clocot, dati focul la mic, dizolvati amidonul cu 3-4 linguri de apa rece, il turnati peste zmeura si amestecati bine sa nu faca cocoloase.
Cand s-a ingrosat sosul, dati cratita deoparte si lasati putin sa se racoreasca.
Scoateti cheesecake-ul de la frigider, indepartati inelul detasabil, turnati sosul de zmeura, lasandu-l sa se scurga usor si pe margini.
Il dati la rece 3-4 ore, apoi il decorati cu zmeura, frunze de menta si presarati putina nuca de cocos.
Il portionati si serviti.
Pofta buna!