Desert cheesecake cu zmeura

de Rocsi in Torturi, 12 Sep 2017 | 11049 vizualizari

 

Dintre toate deserturile cu crema, cel mai mult imi plac cheesecake-urile cu fructe. Dupa torturi si alte prajituri cu diverse creme, nu ma dau in vant, dar cheesecake-urile mi se par delicioase! In plus, astea fara coacere se fac si usor, nu trebuie mult timp si nici nu depui mult efort. Eu chiar va recomand aceste deserturi!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr biscuiti simpli
  • 150 gr unt
  • 500 gr branza de vaci
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata alba
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2-3 lingurite vanilie
  • 550 gr zmeura proaspata (congelata cand nu se gaseste proaspata)
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura si 1/2 amidon

Pentru decor:

  • zmeura
  • frunze de menta
  • nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu zmeura:

Biscuitii ii maruntiti in robotul de bucatarie.
Untul il topiti pe baie de aburi.
Amestecati biscuitii cu untul topit, invartiti bine.

Pe un platou, asezati un inel detasabil cu diametrul de 24 cm, turnati compozitia de biscuiti.
Apasati bine cu degetele, sa obtineti o baza uniforma.
Dati la frigider.
Branza de vaci o amestecati cu mascarponele, zaharul pudra si cu ajutorul unui blender le mixati, sa obtineti o consistenta cremoasa.
Topiti ciocolata alba, o adaugati peste branza.
Frisca rece o mixati pana devine spumoasa.
O incorporati in compozitia obtinuta mai sus, iar la final adaugati vanilia.

Scoateti baza de biscuiti de la frigider, puneti doua linguri de crema, o nivelati.
Asezati zmeura din loc in loc, apoi puneti restul de crema si o nivelati bine.

Dati cheesecake-ul la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte daca este posibil.
Zmeura ramasa o pasati cu blenderul.
O treceti prin sita, aruncati semintele.
In piureul obtinut puneti zaharul, amestecati si puneti pe foc.
Cand incepe sa dea in clocot, dati focul la mic, dizolvati amidonul cu 3-4 linguri de apa rece, il turnati peste zmeura si amestecati bine sa nu faca cocoloase.
Cand s-a ingrosat sosul, dati cratita deoparte si lasati putin sa se racoreasca.
Scoateti cheesecake-ul de la frigider, indepartati inelul detasabil, turnati sosul de zmeura, lasandu-l sa se scurga usor si pe margini.
Il dati la rece 3-4 ore, apoi il decorati cu zmeura, frunze de menta si presarati putina nuca de cocos.
Il portionati si serviti.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat din budinca si fructe