Zama de praz cu carne, ciuperci si branza topita

de Doinavar in Supe, 13 Mar 2013 | 4401 vizualizari

 

Am auzit de la cineva ca a mancat supa de praz, cu carne de mici si branza topita. Mi s-a parut ceva ingrozitor, cu gust imposibil. Am fost invitata la masa si intamplator gatise chiar supa cu pricina. Am zis hai sa gust, ca doar n-oi muri. Sa nu va povestesc ca m-am servit de vreo trei ori, atat de buna era. Am incercat-o si eu, dar am adaptat-o pe gustul nostru, am inlocuit carnea de mici cu carne tocata de porc.

 

INGREDIENTE

  • 2 buc praz
  • 2 tuburi branza topita cu smantana de 125 g
  • 550-600 g carne de porc (tocata)
  • 1 morcov
  • 1 cutie 400 g ciuperci (500 g ciuperci proaspete)
  • 2-3 linguri de ulei
  • piper, patrunjel tocat, eventual putina sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama de praz cu carne, ciuperci si branza topita:

Spalati bine prazul si tocati-l marunt. Daca nu e carnea tocata, puteti sa o tocati intr-un blender, impreuna cu morcovul feliat. Puneti la calit, in ulei, prazul, apoi adaugati carnea si morcovul. Dupa vreo 10 minute adaugati ciupercile stoarse si taiate marunt. Daca sunt proaspete, le spalati si le taiati marunt.

Adaugati ~4 litri de apa, preferabil fierbinte, si lasati sa fiarba la foc mic aproximativ o ora. Dupa ce a fiert zama, stingeti focul si, cand s-a mai racorit, adaugati branza topita amestecand bine pana la omogenizare.

Mai ramane doar sa dregeti gustul de piper, eventual sare si sa presarati patrunjel tocat marunt. Pofta buna si va garantez ca o sa va placa mult.

TIPS-URI

1

I-am spus zama pentru ca nu stiu daca e supa (la gust asa este), dar arata si se prepara ca o ciorba. Ce ziceti ca e?

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama de praz cu carne, ciuperci si branza topita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa de praz cu carne tocata