Am schimbat reteta la supa de varza. De nevoie mai ghiceste omul si cate ceva nou. Ma suna sotul si-mi spune ca doreste sa ajunga repede acasa sa manance o supa calda. Termen de "gandire" pentru mine maximum 30 minute. Tocmai am fiert niste spate de curcan si aveam doar zeama fierbinte. Cu galuste sau taitei nu era la rand. Bine ca am descoperit un carnat chorizo frumos ambalat care astepta ...
Curatati, spalati si tocati legumele .
Taiati fieluta varza verde
Caliti usor in ulei ceapa , morcovul si ardeiul .Adugati si chorizo feliat .
Adugati boiaua si imediat [ sa nu se arda ] pasta de ardei si zeama clara de carne .
Sarati si puneti varza la fiert . Dupa 20 minute se gusta daca varza si morcovul sunt fierte .
Se da gust acru cu suc de rosii si se serveste fierbinte cu ceapa verde .
De obicei daca este nevoie mai adug apa pentru ca supa sa aiba suficient lichid . de data aceasta am lasat sa fie mai deasa .
1
Boiaua de ardei prin prajire se amareste . Pentru o culoare frumoasa se amesteca repede cateva secunde si se "stinge" cu lichid