In primul rand puneti vinetele la copt si ardeii capia. Intre timp, cat se coc vinetele si ardeii curatam ceapa si o punem in apa rece. Spalam bine rosiile,le taiem pe jumatate si le dam pe razatoarea cu gauri mici ,fara piele. Ceapa si morcovul (separat) le dam prin masina de tocat sau robot cine are.Mie imi este mult mai usor prin robot,ca merge mai repede si le face marunte. Cand sunt coapte vinetele si ardeii capia,le curatam de coaja si le dam prin masina de tocat. Intr-o cratita mare punem jumatate de litru de ulei sau chiar mai bine si punem ceapa la calit.Cand ceapa este pe jumatate facuta,adaugam morcovul ,calim bine,apoi vinetele,ardeii si rosiile.Sare dupa gust,piper boabe sau praf si foi de dafin.Punem pe foc cratita pe tabla sau pur si simplu direct pe flacara si o lasam la foc foarte mic.O lasam sa fiarba pana scade putin sau incepe sa se lipeasca de fundul cratitei.Cand acestea se intampla adaugam pasta de tomate si bagam cratita la cuptor la foc potrivit pana scade bine.Cand este bine scazuta si facuta se scoate si se pune fierbinte in borcane.La mine nu a apucat sa tina foarte mult ca s-a si mancat :)))) Va urez pofta buna