Zacusca cu pastrav

de dantes in Zacusca, 15 Oct 2021 | 6749 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la o doamna din maramures este foarte gustoasa,ingredientele se pot multiplica in functie de cate portii doriti sa preparati.

 

INGREDIENTE

  • Ardei capia 3 kg.
  • Pastravi proaspeti 1,5 kg
  • Ceapa 1 kg
  • Suc de rosii 0,5 litri
  • Ulei 0,5 litri
  • Sare,piper dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu pastrav:

Se pun la copt ardeii kapia, se curata si se lasa la racit, ceapa se taie julien si se caleste in ulei, apoi se scoate si se lasa la racit.

Pastravii se curata si se fierb fara cap si coada apoi se maruntesc cu mana avand grija sa scoatem toate oasele.

Ardeii kapia si ceapa calita o dam prin masina de tocat carne si ii punem la fiert in uleiul in care am calit ceapa si se adauga resul de ulei si sucul de rosii.

Cand a inceput sa fiarba condimentam dupa gust cu sare si piper si adaugam pastravii maruntit.

Se lasa la foc mic amestecand din cand in cand circa 10 minute,

Cand s-a racit putin se pune in borcane.

TIPS-URI

1

Se pastreaza la rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu pastrav" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ghebe