Ma straduiesc sa fiu gazda perfecta si sa nu-mi intampin niciodata musafirii cu dulciuri cumparate. Si acum,chiar daca am trisat putin cu blatul de tort, din cauza timpului scurt,mi-a iesit un desert cremos,aromat si insiropat. A fost delicios !
Mizez FOARTE MULT pe gust!:)
Crema: Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul farin vanilat pana cand amestecul devine o spuma alba. Adaugam delicioasa crema mascarpone si batem in continuare pana cand compozitia se intareste. Punem si migdalele zdrobite, ele vor fi partea crocanta a tortului. Dam crema la frigider timp de 2 ore.
Siropul: Pregatim o cana de ciocolata calda(concentrata) pentru insiroparea blatului. Cand s-a racit picuram esenta de care dorim (rom sau migdale).
Glazura o pregatim dupa ce am terminat de montat tortul : Ciocolata maruntita o amestecam cu frisca lichida si o topim la microunde in cateva etape scurte. Omogenizam bine si o turnam peste tort.
Montam tortul : Insiropam prima foaie de blat foarte putin, peste care adaugam jumatate din crema mascarpone. Repetam procesul si pentru a doua foaie de blat pe care o insiropam mult mai bine.Turnam a doua parte de crema si punem ultima foaie de blat. O insiropam bine si pe aceasta .Turnam glazura de ciocolata astfel incat sa acopere intreaga suprafata a tortului.
Pentru decorare folosim 2-3 linguri de frisca batuta, pe care o modelam cu o scobitoare dupa imaginatie. Punem tortul la frigider cel putin 2 ore.
Pofta buna !