Foarte bun acest desert
Sursa: Reteta perfecta
Pregatim ingredientele pentru blat si separate pentru crema . Pregatim si forma sau formele pe care le vom folosii si pornim cuptorul la 180 grade.
Intr-un vas topim cele 5 linguri de zahar pana devine auriu si lichid. Acum : daca aveti un vas pe care il puteti baga la cuptor si in acelasi timp il puteti folosi pe ochiul aragazului , topirea zaharului se poate realiza aici. Eu nu am un asemenea vas asa ca am topit intr-o craticioara mica si de acolo am pus in fiecare foma cate o lingura din lichidul rezultat .
Blatul: Punem toate ingredientele necesare ( enumerate mai sus) intr-un vas si le amestecam bine . Cand este totul omogenizat cum trebuie si nu se mai simte zaharul il punem deoparte .
Crema:
Intr-un vas inalt spargem ouale si le batem cu zaharul. Cand sunt spuma turnam laptele incet si omogenizam bine .
Acest amestec cu mult lapte il turnam in formele de copt peste zaharul topit si deja racit. Imediat punem aluatul de blat in mijloc.
Dam la cuptorul p[reincalzit la 180 grade pentru 40 minute.
Cand este copt ( se poate face testul cu scobitoarea) scoatem si lasam sa se racoreasca . Se intoarce pe un platou in momentul servirii .
1
se poate face intr-un vas mare sau in vase mici antiaderente ( la cantitatile de mai sus am folosit 8 vase ceramice