Ceafa de porc in bere

de Adele in Porc, 19 Apr 2015 | 4156 vizualizari

 

Zi de Duminica ..deci nu-mi puteam nici prin gand ..permite sa le servesc doar un orez acolo ..asa ca am pregatit o ceafa de porc in bere..peronal nu ma prea omor cu leguma preferita a Clementinei :))))) ..dar azi am servit si eu cu pofta ;;)

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de ceafa cu os.
  • 500 ml bere.
  • rozmarin.
  • sare.
  • piper.
  • usturoi.
  • 3 linguri de mustar .
  • 2 linguri ulei de masline.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc in bere:

Carnea se pune la marinat in bere cu usturoi,sare,piper si rozmarin, se acopera si se lasa la rece cateva ore bune

Cand e momentul pregatirii ,se ia de la rece si se scoate pe o farfurie,se pune o tigaie pe foc si se unge cu ulei (nu prea mult) se lasa la incazlit si se pune carnea ,se sigileaza pe ambele parti ,dupa care se adauga mustarul ,uleiul si cateva linguri din zeama in care a fost tinuta carnea.

Se lasa cateva minute dupa care cu ajutorul unei linguri se extrag cateva linguri din sosul format.Se lasa cu un capac acoperita 2-3 minute pana se rumeneste bine pe ambele parti.

Noi am servit alaturi de orez cu legume si salata .

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pate pregati si pe gratar sau la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc in bere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura cu branza de burduf si mamaliguta