Zi de Duminica ..deci nu-mi puteam nici prin gand ..permite sa le servesc doar un orez acolo ..asa ca am pregatit o ceafa de porc in bere..peronal nu ma prea omor cu leguma preferita a Clementinei :))))) ..dar azi am servit si eu cu pofta ;;)
Carnea se pune la marinat in bere cu usturoi,sare,piper si rozmarin, se acopera si se lasa la rece cateva ore bune
Cand e momentul pregatirii ,se ia de la rece si se scoate pe o farfurie,se pune o tigaie pe foc si se unge cu ulei (nu prea mult) se lasa la incazlit si se pune carnea ,se sigileaza pe ambele parti ,dupa care se adauga mustarul ,uleiul si cateva linguri din zeama in care a fost tinuta carnea.
Se lasa cateva minute dupa care cu ajutorul unei linguri se extrag cateva linguri din sosul format.Se lasa cu un capac acoperita 2-3 minute pana se rumeneste bine pe ambele parti.
Noi am servit alaturi de orez cu legume si salata .
Pofta buna!
1
Se pate pregati si pe gratar sau la cuptor.