Tocanita din 4 tipuri de ciuperci si vulcani din mamaliga cu lava

de biancas76 in Mancaruri de legume, 5 Aug 2010 | 8044 vizualizari

 

Am fost la cumparaturi. M-am oprit la raionul de ciuperci. Vroiam sa cumpar o caserola de ciuperci champinion sa am in frigider.
Sotul meu m-a intrebat:-- Faci deseara o tocanita de ciuperci dinaia buna, buna?:)--- Fac i-am spus eu :))
Asa ca am pus in cos inca o cutie de ciuperci de data asta mix de ciuperci cu 3 feluri adica champinion albe, champinion brune si ciuperci pleurotus.
Acasa mai aveam o pungulita de ciuperci deshidrate (galbiori) asa ca m-am apucat de treaba.
Pe punga de ciuperci deshidratete scria ca trebuie sa stea 2 ore dupa ce in prealabil s-a pus apa fierbinte, eu am avut la dispozitie 30 min asa ca doar atat le-am lasat.
Si acum reteta....

 

INGREDIENTE

  • 300 g mix de ciuperci
  • 50 g ciuperci deshidratate (galbiori)
  • 2 cepe albe
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 morcov
  • 200 g smantana
  • 2 linguri amidon
  • sare
  • boia
  • ulei
  • piper alb
  • o mana de frunze de patrunjel
  • optional- condiment din ciuperci pisate
  • Mamaliga
  • Smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din 4 tipuri de ciuperci si vulcani din mamaliga cu lava:

Ceapa se taie marunt si se soteaza in putin ulei de masline. Se adauga apoi ardeiul taiat marunt si bucatile de morcov. Se lasa cam 10 minute pana cand legumele se inmoaie. Adaugam si putina boia de ardei dulce.

Ciupercile se taie si ele marunt(in 6 am taiat ciupercile), iar cele uscate se pun la hidratat in 100 ml ala fierbinte. Ciupercile se adauga si ele si se acopera cu apa. Se lasa la fiert in jur de o ora. Condimentam dupa gust cu sare, piper si praf de ciuperci.

Dupa ce a fiert, tocam patrunjelul si il adaugam si pe el in tocanita (ne place cu muult patrunjel:)). 

Amestecam si smantana cu amidonul si se adauga peste tocanita amestecand pana se ingroasa. Stingem focul si pregatim mamaliga. 

Servim tocanita cu mamaliga fierbinte, de data asta eu am aranjat-o in forma vulcan cu lava:)

Foarte buna e aceasta tocanita, aroma celor patru feluri de ciuperci ne-a invaluit de-a dreptul.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din 4 tipuri de ciuperci si vulcani din mamaliga cu lava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mena29 1

06.08.2010, 06:29

Suuuper

nadina73 1

06.08.2010, 12:30

ciupercisuper bun trebuie sa fie fostasa ca ma inscriu la o portie

adry88 1

30.05.2011, 21:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de galbiori cu smantana