Primavara abia astept sa faca zarzarele sambure ca sa pregatesc varza acrita cu acestea. Trucul asta l-am invatat de la o vecina de la tara, care a trait mai mult in Bucuresti si care mi-a servit o astfel de varza cu mamaliguta cand eram copil. Ea, insa, la zarzare le zicea corcoduse. Probabil ca depinde de zona.
Asa ca, astazi am gatit la plita. Am facut focul si am pregatit un tuciulet cu varza si unul cu mamaliga. Au iesit foarte bune.
Se taie varza marunt si se freaca cu sare. Se taie ardeiul si se adauga peste ea.
Intr-un tuciulet se pune uleiul la incins, dupa care se adauga varza cu ardeiul. Se lasa asa 10-15 minute, amestecand din cand in cand, apoi se adauga apa. Cand aceasta incepe sa fiarba, se adauga zarzarele.
Cand s-a fiert varza, se adauga bulionul. Se ia tuciuletul de pe foc, apoi se adauga mararul taiat marunt. Se potriveste de sare, daca mai este necesar.
Pofta buna!
1
Se poate servi cu mamaliga.