Tagliatele Carbonara

de Larisel in Paste, 28 Sep 2013 | 4549 vizualizari

 

Ce sa gatesti cand trebuie sa fie rapid dar totusi gustos? Raspunsul meu este simplu-paste sau orice altceva legat de ele. Sunt o fana a pastelor, le mananc simple, dulci sau in orice alta combinatie care imi vine in minte.

Desi sunt o incepatoare in ale gatitului(mama m-a tinut mai mult la "privit"), pastele mele mereu au fost laudate(in mod sincer sper!!).

 

INGREDIENTE

  • tagliatelle
  • 3 oua
  • 200 grame smantana
  • 200 grame kaiser
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatele Carbonara:

Se pun tagliatellele la fiert cu un praf de sare, este important sa se tina cont de timpul de fierbere.

Amestecam smanatana cu cele 3 galbenusuri ( se poate folosi si albusul, insa eu una asa prefer), adaugam sare si piper dupa gust. Am ales sa pun si un pic de oregano uscat, asa am avut la indemana.

Taiem kaiserul in cubulete potrivite/fasii, tocam patrunjelul.

Intr-o tigaie se pune ulei la incins, se prajeste kaiserul(nu foarte mult) peste care se adauca amestecul de ou cu smantana. 

Pentru un plus de aroma se adauga patrunjel(mie imi place foarte mult) sau busuioc.

Dupa ce amestecul s-a gatit punem pastele peste si amestecam.

Se servesc cu vin alb.

TIPS-URI

1

Se poate adauga si usturoi

2

Kaiserul se poate inlocui cu bacon, pancetta.

3

La acest tip de paste nu este neaparat nevoie de parmezan, insa daca doriti se poate adauga in ultima faza a procesului de gatire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatele Carbonara" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste Carbonara