Taitei de casa

de MonaMimi in Paste, 19 Mai 2013 | 3766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua (eu am facut cu oua de la tara)
  • 300 g faina
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa:

Ouale intregi le batem bine cu un varf cutit sare, punem faina (daca ouale sunt mai mici atunci punem mai putina faina) si framantam pana obtinem un aluat omogen, elastic. Formam o bila din care taiem cate o bucata de aluat pe care o intindem putin cu sucitorul apoi cu masina de facut taietei (cand am invatat sa fac taietei intindeam cu sucitorul o foaie mare de aluat o lasam la uscat apoi o taiam cu cutitul fideluta subtire, acum ma ajuta masina de taietei). Continuam asa pana la terminarea bilelor de aluat, lasam la uscat (nu lasam prea mult la uscat pentru ca nu se mai pot taia). Cand aluatul este putin uscat il taiem fideluta cu masina de taitei.

Putem folosi taiteii imediat sau ii putem usca si pastra pentru o alta ocazie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tăiței de casă