- curatam legumele si le taiem bucati potrivite. Spre deosebire de ciorbele noastre traditionale unde taiem in cubulete , la aceste supe-creme nu conteaza, deoarece se vor pasa toate cu robotul.
- Prazul taiat julien il punem in oala cu untul la calit si adaugam inca putin ulei de masline. Cand acesta s-a inmuiat adaugam usturoiul zdrobit cu lama cututului. Lasam inca 2 minute sa se intrepatrunda aromele si adaugam morcovul taiat bucati potricite si dupa 2 minute adaugam restul legumelor. Saltam si mai lasam 1 minut sa se amestece aromele, adaugam sare si turnam supa de pui fierbinte (sau apa fierbinte si un cub knorr de carne). Acoperim si lasam sa fiarba bine. Cand legumele s-au inmuiat pasam totul cu robotul vertical- Secreul sa iasa o supa potrivita e sa adaugam apa sau supa atat cat sa treaca putin peste legume. Si faptul ca am calit putin legumele ii da o savoare mai accentuata. Eu am invatat singura sa fac astfel supele si e diferenta mare intre cele in care doar s-au fiert legumele.
- Mai dam 2-3 clocote la supa crema si gustam. adaugam putin piper proaspat macinat si un catel de usturoi razuit proaspat si servim cu parmezan ras in farfurie si crutoane de paine prajita.