Supa-crema de conopida

de cristeena20 in Supe/Ciorbe, 20 Mai 2014 | 4386 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mica
  • 1/4 praz
  • 3 -4 catei de usturoi
  • 1/2 dovlecel (curgete)
  • 2 cartofi mijlocii
  • 1 morocv
  • un cub de unt; putin ulei de malsine
  • sare, supa de pui(1 cub knorr) ,piper alb, putin parmezan ras
  • optional crutoane de paine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de conopida:

- curatam legumele si le taiem bucati potrivite. Spre deosebire de ciorbele noastre traditionale unde taiem in cubulete , la aceste supe-creme nu conteaza, deoarece se vor pasa toate cu robotul.

- Prazul taiat julien il punem in oala cu untul la calit si adaugam inca putin ulei de masline. Cand acesta s-a inmuiat adaugam usturoiul zdrobit cu lama cututului. Lasam inca 2 minute sa se intrepatrunda aromele si adaugam morcovul taiat bucati potricite si dupa 2 minute adaugam restul legumelor. Saltam si mai lasam 1 minut sa se amestece aromele, adaugam sare si turnam supa de pui fierbinte (sau apa fierbinte si un cub knorr de carne). Acoperim si lasam sa fiarba bine. Cand legumele s-au inmuiat pasam totul cu robotul vertical- Secreul sa iasa o supa potrivita e sa adaugam apa sau supa atat cat sa treaca putin peste legume. Si faptul ca am calit putin legumele ii da o savoare mai accentuata. Eu am invatat singura sa fac astfel supele si e diferenta mare intre cele in care doar s-au fiert legumele.

- Mai dam 2-3 clocote la supa crema si gustam. adaugam putin piper proaspat macinat si un catel de usturoi razuit proaspat  si servim cu parmezan ras in farfurie si crutoane de paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

deyutzky 1

21.05.2014, 12:56

imi place mult supa crema de conopida n-am incercat inca, dar cred ca e tare buna!

cristeena20 1

21.05.2014, 13:48

ce i-a dat gustul ff bun a fost catleul de usturoi razuit la final...

laura_n 1

21.05.2014, 14:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema din frunze de ridichi