Supa cremă de conopidă este un deliciu fin și gustos, perfect pentru orice ocazie, mai ales pentru zilele reci. Are o textură catifelată, aromă delicată și ingrediente proaspete pentru o experiență culinară rafinată.
Pentru această Supă cremă de conopidă - Deliciu fin și cremos, sunt necesare următoarele ingrediente: conopidă, ceapă, rădăcinoase, dovlecel, cartofi, condimente.
Cum se prepara Supa cremă de conopidă - Deliciu fin și cremos:
Curăță și taie ceapa, rădăcinoasele, cartofii și dovlecelul. Desfă conopida în buchețele. Păstrează o bucată pentru crutoane.
Pune la încins ulei într-o cratiță mare și călește legumele tăiate. Lasă câteva minute, apoi adaugă și conopida. Amestecă legumele cu o lingură, apoi adaugă apă cât să le acopere. Condimentează cu sare și piper. Acoperă cratița cu un capac și lasă la fiert până devin pătrunse bine legumele.
Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz. Desfă conopida pusă deoparte în buchețele foarte mici și așază-le în tavă. Stropește cu ulei de măsline și condimentează cu sare și piper.
Taie feliile de pâine în bastonașe, stropește-le la fel cu ulei de măsline și condimentează-le cu sare și oregano uscat.
Coace totul în cuptorul preîncălzit, la 190 grade C până se rumenesc frumos. Crutoanele de pâine vor fi gata mai repede, astfel încât va fi nevoie să le scoți mai repede din cuptor.
Adaugă jumătate de linguriță de nucșoară în cratiță, peste legume. Cu ajutorul unui blender vertical, pasează fin toate ingredientele până obții o compoziție omogenă, fină și cremoasă.
Servește supa alături de crutoanele de pâine și de conopidă. Este un deliciu!
O alta supa delicioasa si fina este si Supa crema din sparanghel sau Supa crema de ciuperci cu crutoane, o mancare foarte gustoasa si hranitoare.
Îți recomandăm și rețeta de Supă cremă de dovleac copt cu ciuperci de pădure, absolut delicioasă.