Inrudita cu varza si conopida, broccolli este o sursa de vitamina A si C, fier si calciu, bogata in fibre si f important pt doamnele care tin la silueta: saraca in calorii.
Este o leguma care ofera o nutritie de exceptie si ajuta la mentinerea unei vieti sanatoase si longevive, fiind o sursa excelenta de vitamina A, B2, acid folic si vitamina C (de 2 ori mai multa vitamina C decat intro portocala) si bogata in potasiu.
Este de retinut ca aceasta leguma minunata are un continut crescut de calciu, aproape un echivalent al laptelui in alimentatie. Contine seleniu si compusi cu sulf, cu importante efecte antioxidante. Deci, nu ezitati sa gatiti mereu cu brocolli.
Punem la fiert 2 l apa, adaugam ceapa, cartofii, telina curatate, spalate, taiate bucati, lasam sa fiarba 15 minute. Adaugam brocolli spalat si desfacut in buchetele, condimentul pt carne de porc, legatura de patrunjel, cei 2 catei de usturoi intregi dar curatati, cuburile cu legume, fierbem inca 10 minute, potrivim de sare. Cand au trecut cele 10 minute, strcuram supa. Partea lichida o pastram intrun vas pt ca avem nevoie la subtiat si blenduim legumele, dupa care adaugam supa strecurata la legumele blenduite, dand supei consistenta dorita. Daca va place mai cremoasa, atunci nu adaugati tot lichidul. Eu l-am folosit pe tot. Deasupra adaugati 1 lingura ulei de masline(optional).
1
Consumati supa cu smantana, cu crutoane de paine prajita unse cu crema de branza cu smantana, sau daca doriti de post, doar cu crutoane de paine prajita unsa cu ulei de masline.