Detaseaza-te de placinta de dovleac la care te gandeai de fiecare data cand te intersectai cu aceasta minunatie. Deschide-ti orizontul si incearca un amalgam de arome care nu au cum sa dea gres. Unul din preparatele mele preferate. Cu blenderul Oster il prezint la adevarata sa valoare.
Decojiti dovleacul si il taiati-l cuburi mici. Decojiti morcovii, telina si cartofii si taiati-le cuburi mici. Puneti-le la fiert cu o lingura de sare. In momentul in care au fiert scurgeti intr-o oala zeama (o veti folosi mai tarziu). Tocati busuiocul marunt si adaugati-l peste legume. Mixati legumele impreuna cu busuiocul in blenderul Oster Classic Pro.
Intr-un castron amestecati smantana cu cate un polonic de zeama – incercati sa o aduceti la aceeasi temperatura cu zeama, incet, pentru a nu se taia. In momentul in care ati incorporat 7 polonice de zeama cu smantana, adaugati-o peste legumele pasate si le puneti inapoi pe foc. Micsorati focul si dati branza de burduf prin razatoare. Incorporati si branza de burduf si amestecati pentru inca cateva minute pe aragaz, la foc mic.
Prajiti semintele si puneti-le in castron, ca un decor delicios deasupra supei. Optional, o puteti servi si cu crutoane sau cu bucati de chorizo prajit.
Pofta buna!