Curatam copanelele si pipotele si le punem la fiert in 4 l de apa de rece. Adunam spuma ce se formeaza pe parcurs si cand sunt pe jumatate fierte adaugam legumele tocate/feliate. Le lasam sa fiarba cam 20 de minute si punem si cartofii. Cand acestia din urma au fiert suficient, potrivim de gust cu sare si piper, adaugam si galustele pregatite in prealabil si lasam sa mai fiarba impreuna 10-15 minute. Dupa ce am luat supa de pe foc, presaram patrunjelul proaspat tocat.
Pentru galuste procedam astfel:
Batem ouale spuma impreuna cu un praf de sare. Adaugam cascavalul ras si untul moale, la temperatura camerei, iar apoi faina si grisul. Omogenizam compozitia formata si o turnam intr-o tava unsa cu putin ulei (2 linguri). O dam la cuptor cat sa se rumeneasca usor si trece testul scobitorii. O lasam sa se raceasca putin si o taiem/decupam in formele dorite.
1
Daca doriti o supa cu mai putine galuste, injumatati cantitatile la toate ingredientele din lista.