Savarine

de MotanLaOale in Prajituri, 29 Oct 2013 | 14046 vizualizari

 

La sfatul Gabytei am ales varianta cu drojdie ca aduce cel mai mult cu cea de cofetarie. Intr-adevar aduce bine si a iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200ml lapte
  • 250g faina
  • 15g drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • SIROP:
  • 400ml apa
  • 125g zahar
  • esenta de rom

UMPLUTURA:

  • 200ml frisca lichida
  • 150ml smantana
  • 2 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • dulceata de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se dilueaza drojdia cu putin lapte caldut.

Se adauga oul, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, praful de  sare, faina si se amesteca bine.

Se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani.

Se lasa la dospit la loc cald acoperit cu un prosop, pana isi dubleaza volumul.

Cand si-a dublat volumul se pune in formele unse cu unt.

Eu le-am facut in formele de briose de silicon.

Se mai lasa la crescut 10 minute si se introduc in cuptorul preancalzit pentru 20-25 minute pana se rumenesc putin.

Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca si se scot din forme.

Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul 3-4 minute si se lasa la racit.

Cand este rece se amesteca esenta de rom.

Savarinele se intorc cu partea din forma in sus si se taie la fiecare un capacel.

Se insiropeaza bine, bine.

Pentru frisca se mixeaza ingredientele pana se obtine o frisca tare.

Se pune frisca sub capacele savarinelor si capacelul se unge cu dulceata de capsuni.

Dulceata de capsuni eu am mixat-o sa fie cremoasa.

Se pun in frigider cateva ore, de preferat de pe o zi pe alta.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Daca se folosesc formele de briose este mai usor daca se folosesc si hartiile speciale pentru pus in forme.

2

Insiroparea este bine sa se faca de mai multe ori la interval de un sfert de ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

Bunica 1

31.10.2013, 21:43

frumoase si gustoase!

MotanLaOale 1

31.10.2013, 22:19

str8kiss 1

08.12.2013, 14:00

Arata f bine! cate forme de briose ai folosit pt reteta?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Savarine