Prajitura cu caise

de Mihaela11_jo in Prajituri, 28 Apr 2011 | 19831 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta in internet , dar am facut mai multe modificari la compozitie a doua oara cand am pregatit-o.Blatul este foarte fin, practic se topeste in gura!

http://www.prajiturele.ro/prajitura-cu-caise/94/dulciuri.html

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat  
  • 500 grame caise proaspete  
  • 175 grame faina  
  • 125 grame unt  
  • 100 grame zahar  
  • 2 oua  
  • 1 praf de copt  
  • 1 plic de zahar vanilat  
  • 1 lamaie mare( coaja rasa si sucul)  
  • 3 linguri de lapte  
  • cateva picaturi esenta de rom  
  • Pentru crema  
  • 500 ml frisca lichida  
  • 50 grame fulgi de nuca de cocos  
  • 4 linguri de zahar  
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise:

Blatul

Caisele se oparesc si se decojesc; se taie in jumatati si se scot samburii.

Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga de lichid.

Untul se freaca spuma ,apoi se adauga treptat zaharul.

Se incorporeaza ouale intregi si se mixeaza bine pana la dizolvarea completa a zaharului si compozitia a devenit lucioasa.

Se adauga coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat, romul si se amesteca bine; apoi faina,laptele,praful de copt stins cu zeama de lamaie si se mixeaza pana la omogenizarea compozitiei.

Se captuseste o tava de 25/35 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia de blat; apoi se aseaza jumatatile de caise cu partea bombata in afara.

Se da la cuptorul incalzit din timp la 160 de grade.

Se coace 45 de minute; se scoate si se pune pe un gratar sa se raceasca.

Crema

Fulgii de cocos se prajesc intr-o tigaie antiaderenta pana iau o culoare bruna deschisa si au devenit crocanti.

Frisca se bate cu zaharul si vanilia si se lasa la frigider.

Crema astfel obtinuta se pune peste blatul de caise racit si se presara cu fulgii de cocos.

Se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cremoasa cu branza si caise