Savarine

de papabundetot in Prajituri, 21 Iul 2013 | 4137 vizualizari

 

Mai repede le-as spune mini savarine tinand cont ca neavand o tava speciala le-am facut in tava de briose :)

Reteta am primit-o de la niste bucatarasi talentati..de pe bucataras.ro (Diaconta) doar ca eu avandu-l pe iubi mare admirator de dulciuri am facut cantitate dubla si..am mai modificat cate ceva pe ici pe colo dupa cum imi sta in fire :)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat am folosit:

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • sare
  • esenta de vanilie

Pentru sirop:

  • 400 g. zahar
  • 600 ml. apa
  • esenta de vanilie

Pentru crema:

  • 200 g. frisca
  • 200 g. brenza ricotta
  • 75 g. unt
  • 100 g. zahar vanilat pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Aluatul: am separat albusurile de galbenus si le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au dublat volumul,apoi le-am adaugat treptat peste albusuri amestecand incet cu o spatula sa nu stric spuma. Am adaugat apoi pesmetul,faina si am amestecat,apoi am pus esenta de vanilie si am adaugat aluatul astfel obtinut in hartiile pentru  briose asezate in tava.Eu am uns cu putin ulei hartia pentru a nu avea surprize cand vreau sa desfac gogoselele…si asa am mai avut locuri unde un pic a fost greu sa desfac hartia fara a strica gogasa de savarina.

Siropul: am pus apa cu zaharul si esenta la foc si am lasat sa fiarba pana cand siropul s-a ingrosat putin.

Crema:Frisca am batut-o cu mixerul si am lasat-o deoparte,am amestecat intr-un castron branza ricotta cu untul si zaharaul vanilat,apoi aceasta crema am adaugat-o peste frisca si am amestecat usor pentru a omogeniza totul.

Dupa ce gogoselele de savarina s-au copt aproximativ 15-20 min,le-am lasat sa se raceasca,la fel si siropul,apoi am scos hartia in care s-au copt si am insiropat bine gogoselele si le-am taiat un capacel. Capacelul taiat l-am ridicat usor (sunt mai fragile odata insiropate asa ca trebuie umblat cu grija) si am introdus crema de ricotta cu frisca.Pe capacel am pus dulceata de visine pentru a pastra aroma din sirop si le-am dat putin la frigider.

Un desert foarte bun si desi a fost prima data cand am facut voi repeta experienta cu mare drag si cu alte ocazii. Multumesc Diaconta pentru reteta gogoselelor!!!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

Rocsi 1

21.07.2013, 22:37

Bune

Geanina87 1

21.07.2013, 23:20

delicioase

papabundetot 1

22.07.2013, 08:59

Valclaudia...mai avem 2 buc...daca te grabesti...ca iubi e papacios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Savarina