Dragii mei Bucatarasi fiindca mine este Sf . Gheorghe si merg la puii mei la Timisoara si acasa de altfel ,ma-m gidit sa-i imbucur cu o prajiturica care se cheama Rodica si nu am mai facut-o tare ,tare de mult .. Este foarte foarte buna si veche reteta ca si mine ...hi ,,hi .. se si prepara destul de repede .Si ce mai povesti convingetiva singuri . Eu am impartasit-o cu voi cu mare ,mare drag .. Nu ezitati sa o faceti ..fiindca aveti numai de cistigat .. Va pup pe portiofel pe toti .. hi,hi .. ..
Faina, praful de sare, praful de copt se amesteca bine, apoi se freaca cu margarina (sau untura). Se adauga 150 gr zahar coaja si sucul de lamaie ,1 ou intreg si smantina. Se face un aluat care se imparte in 2.
Se pregateste tava cu hartie pentru copt, se intinde o foaie, se aseaza in tava, se inteapa un picut din loc in loc cu o furculita, apoi se unge cu gem.
Intr-un castron separam ouale, albusul de galbenus. Batem bine albusul spuma, apoi adaugam treptat 250 gr zahar si batem bine in continuare. Adaugam nuca macinata si scortisoara si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus pina se incorporeaza totul. Compozitia obtinuta o punem peste foaia din tava si o uniformizam bine. Intindem si cea de-a doua foaie si punem peste compozitie. Repetam faza cu furculita, intepam din loc in loc si apoi o punem in cuptorul in prealabil incins. O lasam sa se coaca pana se rumeneste bine.
Intre timp galbenusurile se freaca bine cu 200 gr zahar praf si un zahar vaniliat. Cand prajitura este coapta se pun peste ea, asa calda, galbenusurile frecate cu zaharul si deasupra se rade ciocolata.
Se taie a doua zi, motiv pentru care nu am putut sa expun si o poza cu prajitura taiata ...dar o adaug maine.
Iamiiiiiiiiiiii!!! Bunuta rau ..
1
Eu am folosit 7 oua fiindca am tava mai mare ..
2
si evident si nuca mai multa ..