Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

de Bucataras in Porc, 9 Dec 2024 | 3195 vizualizari

 

Andra Mihail ne prezintă o rețetă simplă și delicioasă de ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon. Este perfectă pentru mesele de sărbători sau cinele festive.
Pentru această Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată, sunt necesare următoarele ingrediente: cotlet de porc, felii de bacon, cașcaval afumat, muștar, condimente.    

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată
  • 1 cotlet întreg de porc, fără os
  • ⁠3-4 felii de cascaval afumat
  • ⁠200 g felii de bacon crud afumat
  • ⁠1-2 linguri muștar
  • ⁠praf de usturoi
  • ⁠boia de ardei dulce
  • ⁠sare și piper
  • în plus:
  • sfoară alimentară
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată:

Cum se prepara Rulada de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată:

Crestează carnea până la margine, dar fără să o tai de tot, astfel încât să obții o foaie uniformă, potrivită pentru a fi rulată.

Condimenteaz-o cu sare, piper, praf de usturoi, boia de ardei. Masează bine carnea ca să între condimentele în fibre. Așază feliile de cașcaval afumat, lăsând o margine liberă. Rulează strâns carnea astfel încât să obții o ruladă. Condimentează cu sare, piper, praf de usturoi și boia. 

Pregătește o hârtie de copt și așază feliie de bacon vertical și orizontal astfel încât să formezi un strat care să nu se desfacă la copt. Unge cu muștar baconul, apoi îmbracă rulada, având grijă să fie bine strânsă. Sigilează totul cu sfoară alimentară pentru a nu se desface la copt.

Așază rulada în tava tapetată de copt și acoper-o cu altă hârtie de copt și foaie de aluminiu, sigiland bine.

Coace rulada în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru o oră și jumătate. După acest timp, scoate tava și îndepărtează cu atenție folia și hârtia de copt.

Introdu din nou tava la cuptor la 200-220 grade C, pentru 20 minute sau până se rumenește frumos baconul.

Poți servi rulada caldă, ca fel principal, alături de garnitura preferată. Este la fel de bună și rece și poți pregăti sendvișuri gustoase pentru micul dejun.

Este o ruladă grozavă, suculentă la interior și crocantă la exterior, plină de arome și de gust.

Încearcă și rețeta de Piept de porc cu pătrunjel, salvie și lămâie, la cuptor, grozavă pentru sărbători sau rețeta de Ciolan afumat pe pat de legume.
Îți recomandăm și rețeta de Ciolan de porc cu bere, la cuptor

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu legume la cuptor