Învață să prepari turte delicioase acasă cu această rețetă simplă și rapidă. Cu doar câteva ingrediente de bază și câțiva pași simpli, poți obține turte proaspete și delicioase, perfecte pentru a fi savurate alături de diferite topping-uri sau ca înlocuitor pentru pâine. Descoperă plăcerea gătitului acasă și surprinde-ți familia cu aceste turte proaspăt coapte, crocante și aromate!
Iata cum se prepara Reteta simpla de turte la tigaie: Cum sa faci turte acasa in doar cativa pasi
Mi-au iesit 4 turte cu diametrul cat palma.
Puneti intr-un bol faina, iar in mijlocul ei faceti o gropita in care adaugati apa calduta.
In apa calduta dizolvati drojdia si o amestecati cu zaharul. O lasati sa creasca aprox. 10 minute.
Puneti uleiul si framantati bine. Spre final adaugati sarea si mai framantati putin. Trebuie sa obtineti un aluat nelipicios. Daca vi se pare lipicios, mai adaugati putina faina.
Acoperiti vasul cu un prosopel si lasati aluatul sa creasca la loc cald, aprox. 45 de minute.
Puneti o tigaie neunsa la incins pe foc mare. Impartiti aluatul in 4 bucati egale. Luati o bucata si o aplatizati putin cu sucitorul apoi o puneti in tigaie. Dam focul la mic.
Acoperiti tigaia cu un capac si lasati turta sa se coaca pentru aprox.8-10 minute. O verificati daca este rumenita, apoi o intoarceti pe cealalta parte si acoperiti tigaia cu capacul. Cand este gata se scoate pe un platou si se acopera cu un servet. La fel procedati si cu celelalte turte. Dupa ce le-ati terminat le lasati acoperite pentru a se fragezi.
La fel de gustoase sunt si Turtele chinezesti cu ceapa verde sau Turtele cu varza, la tigaie servite cu Sos tzatziki.