Turte cu ceapa verde

de Lau in Piine, 18 Ian 2021 | 1955 vizualizari

 

Retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 200-250 ml apa calda
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 legaturi ceapa verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu ceapa verde:

Intr-un bol cernem faina, amestecam cu drojdia, zaharul si sarea.

Fcem o adancitura in care vom adauga 50 ml ulei si apa treptat pana ce rezulta un aluat elastic si nelipicios.

Invelim cu folie alimentara bolul si lasma sa se odihneasca 30 min.

Intre timp spalam ceapa verde si o tocam marunt.

Impartim aluatul in 8 bucati egale. intindem fiecare bucata de aluat pe care o ungem cu ulei,presaram putina sare si ceapa tocata.

Impaturim fiecare bucata din fata in spate sau putem rula ca un melc.

Aplatizam putin cu mana dupa care intindem putin cu sucitorul,

Lasam se odihneasca pana ce terminam fiecare bucata de aluat.

Le prajim in ulei incins pana ce se rumenesc pe ambele parti,le scoatem pe un servetel absorbant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine in vas roman