Din aluatul de casă pregătit, Andra Mihail a copt două turte grozave umplute cu cașcaval. Se pot servi atât calde, cât și reci alături de un iaurt. Pentru Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor, sunt necesare câteva ingrediente: făină, drojdie, cașcaval, ouă.
Cum se prepara Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor:
Pune făina în bolul robotului, adaugă drojdia uscată și amestecă ușor.
Pune sarea, zahărul, apoi adaugă apă călduță, oțetul și puțin ulei.
Începe frământarea de la o viteză mică, apoi, pe măsură ce se omogenizează ingredientele, poți mări viteza. Încorporează și restul de ulei, apoi acoperă bolul cu folie alimentară și lasă aluatul la dospit până își dublează volumul.
Rade cașcavalul. Amestecă bine într-un bol cele două gălbenușuri.
Scoate apoi aluatul dospit pe un blat de lucru înfăinat și împarte-l în două jumătăți. Întinde fiecare parte și așază în mijloc cascaval ras, apoi adună marginile aluatului și presează ușor plăcinta obținută. Mai trece cu sucitorul peste plăcintă formată ca să o aplatizezi, apoi asaz-o în tava tapetată cu hârtie de copt. Procedează la fel și cu cealaltă parte de aluat.
Unge turtele cu gălbenuș bătut și presează ușor aluatul cu degetele. Presară semințe de susan.
Coace turtele cu cașcaval în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru 30-40 minute sau până se rumenesc frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă turtele puțin la răcit. Servește-le alături de o sana sau după bunul plac. Sunt grozave!
Din acest aluat, poți pregăti Cornuri cu gem, Poale-n brau sau Placinta cu mere.
Poți folosi acest aluat și pentru preparate de post.