Rasol de vita la cuptor cu mazare, morcovi tineri si galuste

de simona72 in Vita, 10 Ian 2015 | 4175 vizualizari

 

Numai buna pentru o masa de pranz in miez de iarna....

 

INGREDIENTE

  • 1 rasol de vita de aproximativ 1 kg
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 cepe
  • 1 cutie mica mazare boabe
  • 1 cutie de morcovi tineri
  • 100 ml vin alb demise
  • 1 praf de sare-dupa gust
  • 1 lingurita marinata pt vita de la “Pastai de vanilie”, folosesc eu(contine:chili, sare de mare, usturoi pudra, ceapa pudra, piper negru, zahar brun, mustar pudra, foi de dafin)
  • 500 ml apa sau supa de vita
  • Pentru galuste:
  • 150 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 200 gr faina
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de vita la cuptor cu mazare, morcovi tineri si galuste:

Rasolul se curata, se spala, se usuca de surplusul de apa cu prosoape de hartie si se condimenteaza cu amestecul de mirodenii. Se pune la incins intr-o tigaie 2 linguri ulei de masline. Se adauga rasolul si se prajeste pe toate partile pana capata culoare. Se pune rasolul intr-un vas termorezistent care urmeaza sa fie dat la cuptor. La uleiul in care am prajit rasolul, mai adaugam 1 lingura de ulei si ceapa taiata marunt. Lasam sa se caleasca ceapa, dupa calire adaugam vinul si lasam sa fiarba 5 minute, pana alcoolul se evapora. Adaugam si apa sau supa, lasam sa ajunga la punctul de fierbere si punem totul in vasul cu rasol. Dam vasul acoperit cu capac, la cuptorul incins la 160 grade pentru 3 ore. Adaugam apoi mazarea si morcovii, complectam cu un praf de sare si mai dam vasul la cuptor pentru inca 40-45 minute.

Pentru galuste: se pune apa, uleiul si apa la fiert. Cand da in clocot, se da vasul deoparte, se adauga toata faina deodata si se amesteca energic. Se adauga pe rand si ouale si se amesteca bine dupa fiecare ou pana la incorporarea ingredientelor. Lasam sa se racoreasca aluatul si intre timp punem o oala cu apa si un praf de sare la fiert. Cand apa fierbe, luam cu o lingurita, o trecem prin apa fierbinte si luam aluat cu lingurita pe care o punem in oala cu apa. Formam galuste pana terminam aluatul. Lasam sa se ridice la suprafata galustele si sa fiarba 2-3 minute. Adaugam galustele la sosul format si servim cu o bucata de carne.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

amestecul de mirodenii pe care eu l-am folosit este destul de "spice" asa ca nu aveti nevoie de alte condimente si nu exagerati cu el...mancare iasa destul de piscacioasa

2

carnea este foarte frageda, dupa cum se vede si in poza oasele se scot cu usurinta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vita la cuptor cu mazare, morcovi tineri si galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

anca_rm 1

10.01.2015, 19:13

super

Rocsi 1

10.01.2015, 22:11

Faina reteta. Fain si vasul!

mirela0911 1

11.01.2015, 17:45

Ce papa bun ai facut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rasol de vita in sos de ceapa