Punem la fiert 1-1,5 litri de apă cu boabele de piper și foile de dafin. Când dă în clocot apa, adăugăm carnea și fierbem pentru 25-30 minute. Legumele le fierbem în apă cu sare pentru 10 minute, se scurg, se trec printr-un jet de apă rece și se lasă la scurs. Se scoate carnea din supă și se păstrează la cald. Legumele se călesc pentru 5 minute în unt, după care se condimentează cu sare și piper. Păstrăm frunzele de țelină pentru ornare, iar tijele le tocăm mărunt. Într-un castronel amestecăm uleiul de măsline cu muștarul, vinul alb și sucul de lămâie. Condimentăm sosul cu sare și piper.
Aranjăm pe farfurie rasolul alb și legumele. Stropim totul (atât carnea cât și legumele) cu sos de muștar și presărăm tijele de țelină tocate. Ornăm cu felii de roșii și frunze de țelină.
Servim imediat. Poftă bună!