ce am papat eu ieri la pranz
Am dat pulpita de pui cu condiment pentru pui de la Kotanyi , cu piper cu lamaie din rasnita Kotanyi si cate o lingura de ulei de masline aromat , una cu salvie, una cu trufe albe. Am pus intr-o bucata de folie de aluminiu un graunte de usturoi si o frunza de dafin si am bagat pulpita la cuptor.
Cat s-a rumenit ea la foc mediu acolo in cuptor eu am pregatit un piure de cartofi simplu , am avut doar 2 cartofi mari, un varf de lingura de unt, un praf de sare si 2 linguri de lapte. Am mai folosit 2 gogoloaie de spanac congelat de la punga, gasiti in comert la supermarketuri, spanac pe care l-am oparit nitel in putina apa cu sare intr-un ibricel si apoi am strecurat apa. Spanacul oparit l-am pasat impreuna cu o parte din piure, jumatate de fapt. Celalata jumatate de piure am amestecat-o cu un morcov mic fiert si el si pasat. Apoi am spritat niste invartecusuri verzi si portocalii pe farfurie sa ne fie mai cu pofta si in mijloc urmeaza sa troneze pulpita rumenita.
Dar sa va zic ce i-am mai facut: cand a fost ea aproape gata, adica intra furculita usor in ea, carnea se vede bine facuta in interior daca o desprinzi usor de os si nu mai curge sange, atunci i-am mai adaugat o camasuta de seminte de susan, am mai pus cu lingura sos format in tavita si am mai lasat cateva minute sa se prinda o crusta crocanta. Apoi am scos si servit cu piureul si o rosioara vesela si ea ca participa la adunare ! :)
Pofta buna!